Villa Parkilla nähtiin varsin vauhdikas ja aaltoilevat Tapaninpäivän valioliigaottelu, Aston Villan ja Liverpoolin näytellessä päärooleja. Vieraat veivät värikkäiden vaiheiden jälkeen koko potin, lukemin 1-3.

Liverpoolin Andrew Robertson oli ottelun alkupuolen hahmo, ja sai nimiinsä syötön Mohamed Salah’n kulmapotkun jälkitilanteesta viidennellä peliminuutilla ampumaan avausmaaliin. Skotista tuli samalla valioliigahistorian eniten maaleja syöttänyt puolustaja.

Premier League

@premierleague
Most assists by a defender in Premier League history 👑

Congratulations, @andrewrobertso5!

Villa ei ollut ottelun alussa lainkaan täysi statisti, mutta jätti omat tilanteensa käyttämättä. Liverpool sen sijaan teki toisesta yrityksestään toisen maalin – Joël Matip kuitenkin tilanteessa paitsiossa.

MM-juhlinnasta edelleen toipuvan Emiliano Martínezin sijasta isäntien maalilla työskennellyt Robin Olsen joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa toistamiseen, kun pelikello näytti 37. minuuttia. Maalin napautti kulmapotkun jälkikaaoksen keskeltä Virgil van Dijk.

Darwin Nunez tuhri avausjaksolla muutamankin maalintekotilanteen, aivan kuten isäntäjoukkue omansa. Tauolle lukemissa 0-2.

Lähes välittömästi toisen jakson alettua Ollie Watkins karkasi kavennusmaalin tekoon, Liverpool-puolustus onnistui kuitenkin linjansa liikuttamisessa – Watkins ehti paitsioon ja alakulmaveto valui hukkaan, ei maalia.

Watkins pääsi kuitenkin myös voimaan jääneiden maalien tilastoon, puskemalla pallon Matipin ja van Dijkin vierestä katsellessa ohi Alissonin. 59. minuutin osumaan tarjoili upean keskityksen Douglas Luiz.

Kavennusmaalin jälkeen pelattiin minuuttitolkulla Liverpoolin päädyssä; vieraiden purut eivät kertakaikkiaan onnistuneet.

Jürgen Klopp teki reiluun kymmeneen minuuttiin neljä pelaajavaihtoa, ja onnistui niissä. 79. minuutilla sisään tullut Stefan Bajcetic pääsi napauttamaan loppuluvut, oltuaan kentällä vasta kaksi minuuttia. 18-vuotias espanjalainen esiintyi toista kertaa urallaan valioliigaottelussa.