Arsenal palasi maanantaina voitokkaasti Valioliigan MM-kisatauolta kaataen West Hamin kotikentällään 3-1.

Tykkimiesten manageri Mikel Arteta teki kolme vaihtoa pelin ollessa jo loppulukemissaan ja jätti niistä viimeisen kirjaimellisesti viimeiselle minuutille.

Mohamed Elneny pääsi Thomas Parteyn tilalle kentälle, kun kellossa oli jo 95 minuuttia. Egyptin maajoukkuepelaaja ehti vain juosta kentälle ja ottaa pari spurttia ennen kuin erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi. Palloon Elneny, 30, ei päässyt koskemaan.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt ottelun jälkeen klippi, jossa vitsaillaan Elnenyn pikaesiintymisellä. Hänen lyhyt ottelunsa on ikuistettu kokonaisuudessaan klippiin, jonka tekstisaatteessa häntä verrataan huumorimielessä italialaislegenda Andrea Pirloon.

Klippiä on katsottu Twitterissä kirjoitushetkellä lähes kymmenen miljoonaa kertaa, ja se tavoitti myös keskikenttäpelaaja Dani Ceballosin, joka edusti Arsenalia vuosina 2019-2021 lainalla Real Madridista.

Ceballos, 26, jakoi videon omalla tilillään ja kertoi Elnenyn ilkkujille, kuinka tärkeä pelaaja egpytiläinen todella on, vaikkei pelaisikaan suuria minuutteja.

– Uskomaton ammattilainen, uskomaton joukkuekaveri. Jalkapallo tarvitsee enemmän tuollaisia pelaajia. [Elneny on] luksuspelaaja Arsenalille, kirjoitti Ceballos.

Elneny on edustanut Arsenalia tammikuusta 2016 lähtien ja ollut pitkälti koko Valioliiga-uransa ajan rotaatiopelaaja. Kuluvalla kaudella hän on päässyt kentälle vain kuudessa ottelussa kärsittyään syksyllä reisivammasta.

Daniel Ceballos

@DaniCeballos46
incredible professional, incredible teammate. More players like that in football. a luxury player for the arsenal 🙏🏽
Mohamed Elneny - Incredible Midfield Cameo | Next Pirlo? | 1080p