Manchester City etsii tammikuun siirtoikkunassa ensisijaisesti laitapuolustajia, kertoo Athletic.

City yritti viime kesänä hankkia Marc Cucurellaa Brightonista, mutta hän siirtyikin Chelseaan, joten manchesterilaisseura päätyi hankkimaan Sergio Gómezin Anderlechtista.

Ihannetilanteessa Kyle Walker pelaa Cityn puolustuksen oikealla laidalla ja João Cancelo vasemmalla, mutta heidän jälkeensä manchesterilaisten laatuvaihtoehdot ovat vähissä.

Athleticin mukaan City ei vielä luota täysin Gómeziin, 22, joka on pelannut tällä kaudella kymmenessä ottelussa. Vasempana laitapakkina on käytetty ajoittain toppari Nathan Akéa ja puolustuksen oikealla laidalla siipiään on päässyt kokeilemaan oma kasvatti Rico Lewis.

Manchester City tekee useimmiten tärkeimmät hankintansa kesällä. City ei tarkkaile pelaajia sillä ajatuksella, että joku tulee täyttämään aukkoa kuudeksi kuukaudeksi, kunnes kesällä löydetään parempi pelaaja tilalle. Näin ollen potentiaalisen pakkihankinnan on oltava pelaaja, jonka City näkee pelaavan seurassa monen vuoden ajan.

Jos City pystyy välttämään loukkaantumissuman laitapakkiosastollaan, sen nykyinen tilanne ei ole hälyttävä. Laadukkaat vaihtoehdot saattavat muutenkin olla vähissä talven siirtomarkkinoilla.

Athleticin mukaan City tarkkaili viime kesänä Borussia Dortmundin Raphaël Guerreiroa ja Wolverhamptonin Rayan Aït-Nouria.

Lisäksi Manchester suurseura on aiemmin pitänyt silmällä Chelsean Ben Chilwelliä ja Arsenalin Kieran Tierneyä. City saattaa hyötyä heidän tavoittelussaan siitä, että Chelsea hankki juurikin Cucurellan viime kesänä samalle paikalle Chilwellin kanssa ja Arsenal värväsi Oleksandr Zintšenkon Citystä Lontooseen.