Yksi viime viikonlopun puhutuimmista tilanteista Valioliigassa oli Manchester Cityn tähtihyökkääjän Erling Haalandin taklaus ottelussa Evertonia vastaan.

Haaland, 22, sukitti railakkaan näköisessä taklauksessa Evertonin Vitali Mykolenkolta jalat alta sivurajan tuntumassa. Vierasjoukkue vaati norjalaishyökkääjälle hänen epätyypillisestä taklauksestaan punaista korttia, mutta erotuomari Bobby Madley antoi Haalandille tilanteesta keltaisen kortin.

Sky Sportsin tuomariasiantuntija, Valioliigassa vuosina 1992-2007 viheltänyt Dermot Gallagher sanoo, että Madley hoiti tilanteen oikein.

– Oikea päätös, keltainen kortti.

– Minusta se oli keltaisen kortin paikka. Jos katsotte, hän (Haaland) menee taklaukseen yhdellä jalalla. Hän ei vie taklausta loppuun hallitsemattomasti kaksi jalkaa ilmassa.

– Hän meni taklaukseen yhdellä jalalla. Hän osuu vastustajaan, siitä ei ole epäilystäkään, mutta se on keltaisen kortin rike. Se on holtitonta, mutta se ei vaaranna vakavasti vastustajan turvallisuutta, ja mielestäni Madley luki sen hyvin.

– Mielestäni hän (Madley) tuomitsi koko pelin todella hyvin. Se oli todella hyvä jalkapallopeli, koska hän antoi pelaajien taklata. Se oli tyypillinen englantilainen jalkapallo-ottelu.