Manchester Unitedin entinen hyökkääjä Cristiano Ronaldo esiteltiin tiistaina Saudi-Arabiassa maan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Al-Nassrin uutena pelaajana.

Ronaldo, 37, purki marraskuussa sopimuksensa Unitedin kanssa myrskyisten kuukausien jälkeen.

Portugalilaistähti poistui kauden ensimmäisellä puoliskolla kahdesti stadionilta kesken ottelun, ja jälkimmäisen tempauksen manchesterilaisseura pudotti hänet kokoonpanostaan muutaman päivän ja yhden pelin ajaksi.

Viimeinen pisara tuli kuitenkin TalkTV:n Piers Morganin haastattelussa, jossa Ronaldo kritisoi avoimesti Manchester Unitedin seurajohtoa, entisiä pelaajia ja manageri Erik ten Hagia, jonka alaisuudessa hän oli jäänyt vähäiselle vastuulle.

Pian haastattelun jälkeen United tiedotti, että se on purkanut Ronaldon sopimuksen yhteisymmärryksessä Portugalin maajoukkuekapteenin kanssa.

Ronaldo pelasi Manchester Unitedissa jo vuosina 2003-2009 ja voitti ensimmäisen viidestä Ballon d’Oristaan Englannissa. Hän palasi Unitediin kesällä 2021 pelattuaan ensimmäisen Manchesterin-visiitinsä jälkeen Juventuksessa ja sitä ennen Real Madridissa, jossa hän nousi 450 osumallaan seuran kaikkien aikojen maalintekijäksi.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ronaldo Manchester Unitedin paidassa helmikuussa 2006. Kuva: Getty Images

Portugalilaistähti halusi useiden lehtitietojen mukaan lähteä Manchester Unitedista jo viime kesänä, mutta hänelle ei löytynyt siirtoikkunan takarajaan mennessä sopivaa ottajaa. Syksyn ja alkutalven aikana liikkui runsaasti huhuja ja väitteitä siitä, mihin kaikkialle Ronaldoa oli tarjottu. Hän halusi tiettävästi päästä pelaamaan taas Mestarien liigassa.

Lopulta uusi osoite löytyi Saudi-Arabiasta, jossa hänelle on Mestarien liigan sijasta tarjolla ainakin tähtitieteellinen korvaus palveluksistaan. Sopimus Al-Nassrin kanssa tekee Ronaldosta tiettävästi maailman parhaiten palkatun jalkapalloilijan.

Tiistaina julkistustilaisuudessaan Ronaldo julisti, että hänen työnsä Euroopassa on ohi. Portugalilaishyökkääjä sanoi myös, että hänen siirtonsa Al-Nassriin ei johtunut tarjousten puutteesta.

– Olen niin ylpeä siitä, että olen tehnyt tämän suuren päätöksen elämässäni. Työni Euroopassa on tehty. Voitin kaiken ja pelasin Euroopan tärkeimmissä seuroissa. Tämä on uusi haaste, sanoi Ronaldo Guardianin mukaan.

– Olen ainutlaatuinen pelaaja. Voitin kaikki ennätykset siellä (Euroopassa). Haluan rikkoa muutaman ennätyksen täällä. Tämä sopimus on ainutlaatuinen, mutta olen ainutlaatuinen pelaaja, joten minulle se on normaalia. En todellakaan ole huolissani siitä, mitä ihmiset sanovat. Olen todella, todella onnellinen siitä, että olen täällä. Tiedän, että liiga on erittäin kilpailukykyinen, olen nähnyt monia pelejä. Olen valmis jatkamaan jalkapallon pelaamista.

– Kukaan ei tiedä tätä, mutta minulla oli monia mahdollisuuksia Euroopassa, Brasiliassa, Australiassa, Amerikassa, Portugalissa, monet seurat yrittivät hankkia minut. Annoin sanani tälle seuralle. Haluan antaa erilaisen näkemyksen tästä maasta ja jalkapallosta. Siksi tartuin tähän tilaisuuteen.