Arsenalin laitapuolustaja Nuno Tavares oli maanantaina ikävien tapahtumien keskiössä, kun hänen lainaseuransa Marseille voitti Montpellierin Ranskan pääsarjassa.

Portugalilaispuolustaja vastasi Marseillen avausosumasta 2-1-voitossa, mutta Tavaresin ilta sai synkän käänteen ottelun loppuhetkillä, kun hänet poistettiin kentältä punaisella kortilla.

Tavares menetti pallon syvällä vastustajan kenttäpuoliskolla ja potkaisi yllättäen Montpellierin Arnaud Souquet’ta takaapäin jaloille. Tilanteesta syntyi iso kahakka, kun Montpellierin pelaajat rupesivät tönimään Tavaresia ja hän heitä takaisin.

Joukkuekaverien oli revittävä Tavares tilanteesta irti, ja erotuomari näytti hänelle keltaista korttia. Nopean videotarkistuksen jälkeen tuomio muuttui kuitenkin suoraksi punaiseksi kortiksi.

Marseillen päävalmentaja Igor Tudor ihmetteli Tavaresin temppua ottelun jälkeisessä haastattelussa ja vahvisti, että puolustajaa odottaa rangaistus myös seuralta.

– Hän menetti järkensä ja saa kunnon sakot, sanoi Tudor Daily Mailin mukaan.

– Tällaisia asioita sattuu tietysti. Hän ottaa opikseen tulevaisuutta varten.

Tavaresin lainasopimus Marseillessa kattaa kuluvan kauden. Hän on pelannut ranskalaisseurassa 22 ottelua ja onnistunut maalinteossa viidesti.

Arsenal hankki Tavaresin toissa vuonna Benficasta kahdeksalla miljoonalla eurolla. Portugalilaispuolustaja esiintyi debyyttikaudellaan Tykkimiesten riveissä 28 kertaa.