Valioliigan sarjataulukon kakkossijalta löytyvä Manchester City pelaa kierroksen ottelunsa vasta torstaina. Pep Guardiolan joukoilla on edessään ilta Lontoossa, Chelsean vieraana. Yksi managerin viimeaikaisista ilonaiheista on ollut vasta 18-vuotias laitapakki Rico Lewis.

Cityn akatemian oma kasvatti on esiintynyt tällä kaudella viidessä pääsarjapelissä, ja minuutit näissä ovat olleet kasvusuunnassa. Kun niitä elokuisessa Bournemouth-ottelussa kertyi kahdeksan, ovat vastaavat lukemat viime kierrosten Leeds -ja Everton -kohtaamisissa olleet 68 ja 87.

Vakuuttavasti esiintyneen teinin markkina-arvo on Transfermarktin mukaan tällä hetkellä ”vain” yksi miljoona euroa, joten tarkkailijoita varmasti riittää omankin seuran ulkopuolella. Lewisin nykysopimus päättyy kesällä 2024.

– Minä en ole oikea henkilö puhumaan sopimuksista, mutta se mitä hän on tehnyt viime peleissä, ylittää odotukseni, Guardiola sanoi toimittajille, kysyttäessä mahdollisesta uudesta kontrahdista.

– Jokainen liike jonka hän tekee, on oikea. Hänellä on kyky lukea tilanteita sekunnissa.

– Olen todella iloinen siitä että akatemia on pystynyt tuottamaan tällaisen huipun, ja toivon että hän pysyy tällä pitkän ajan.