Crystal Palacen maalivahti Jack Butland on suorittanut Manchester Unitedin lääkärintarkastuksen ja siirtyy Old Traffordille loppukauden mittaisella lainasopimuksella, joka ei sisällä osto-optiota, kertoo Athletic.

Unitedin kykyjenetsijät profiloivat Butlandin, 29, jo puoli vuotta sitten parhaaksi vaihtoehdoksi ykkösvahti David de Gean kirittäjäksi.

Butlandin oli määrä siirtyä Unitediin jo viime kesänä, mutta hän mursi kätensä harjoitusottelussa juurikin manchesterilaisia vastaan, kun hän torjui Anthony Martialin vedon.

Manchester United päätyi viime kesänä lainaamaan Martin Dúbravkan Newcastlesta de Gean kirittäjäksi, mutta hän palasi tässä kuussa St’ James Parkille esiinnyttyään lainapestillään vain kahdessa liigacupin ottelussa.

Butlandilla on jo valmiiksi talo Manchesterissa hänen pelattua aiemmin urallaan Stokessa. Hänen ja Crystal Palacen sopimus päättyy ensi kesänä, mutta se sisältää vuoden jatko-option. Hän ei ole pelannut tällä kaudella otteluakaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Manchester United

@ManUtd
Welcome to United, @JackButland_One ✍️🔴

#MUFC

Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag perusteli tarvettaan uudelle maalivahdille torstaina lehdistötilaisuudessaan.

– Olen todella tyytyväinen siihen, mitä hän (Butland) tuo. Meillä on David. Hän on selkeä ykkösvahtimme, mutta aina voi sattua jotain ja meidän on oltava valmiina siihen.

– Martin kutsuttiin takaisin [Newcastleen], ja meidän kokoonpanossamme tarvitaan kolmea maalivahtia. Meillä on niin paljon pelejä, että tarvitsemme harjoituksiin kolme hyvää maalivahtia.

Athleticin mukaan Manchester United harkitsi kutsuvansa Dean Hendersonin takaisin lainalta Nottingham Forestista, mutta seura katsoi lopulta parhaaksi, että hän jatkaa Valioliigan sarjanousijan riveissä.