Viljami Sinisalo, 21, on palannut Aston Villaan päätettyään lainansa Ykkösliigassa Burton Albionin kanssa.

Lainasopimus päättyi ennenaikaisesti, koska suomalaisvahti ei saanut Burtonissa tarvitsemaansa peliaikaa.

Sinisalo pelasi lopulta puolen vuoden aikana vain kahdeksassa ottelussa. Rooli pieneni lopullisesti, kun Burton vaihtoi valmentajaa entisestä Chelsea-hyökkääjä Jimmy Floyd Hasselbainkista Dino Maamriaan.

Maamria suosi nuoren Sinisalon sijaan tolppien välissä kokenutta 28-vuotiasta Ben Garrattia.

– Uusi valmentaja halusi kokemusta ja se oli minulle 21-vuotiaana heikko tilanne. Toinen maalivahti oli pelannut 400 ottelua Englannin alasarjoissa, Sinisalo avasi Huuhkajien etämediatilaisuudessa.

Sinisalo on näillä näkymin jäämässä kevääksi Aston Villaan. Villainsilla on tällä hetkellä edustusjoukkueessa vain kaksi maalivahtia: Argentiinan tuore maailmanmestari Emiliano Martínez ja Ruotsin maajoukkuetorjuja Robin Olsen.

Sinisalon lainan aikana Villan manageri ehti vaihtua, kun Steven Gerrard poistui Unai Emeryn tieltä. Keskustelut uuden espanjalaisvalmentajan kanssa ovat jättäneet hyvän ensivaikutelman suomalaisvahdille.

– Tammikuun ensimmäisenä päivänä juteltiin, että olisin jäämässä tänne. Lainatarjouksia on kuitenkin tullut ja sekin mahdollisuus pysyy, Sinisalo kertoi.

Emeryn oma näkemys Sinisalon tulevaisuudesta Villassa antaa miehelle toivoa mahdollisuudesta läpimurtoon.

– Hän sanoi minulle suoraan, että jos olet tarpeeksi hyvä, iällä ei ole merkitystä. Se oli nuorena maalivahtina tosi positiivista kuulla.

LUE MYÖS!