Arsenal voitti maanantaina Ykkösliigan Oxford Unitedin vieraskentällä 3-0 FA Cupin kolmannella kierroksella.

Tykkimiehet lepuutti ottelussa joitain avainpelaajiaan, mutta lähetti silti kentälle varsin nimekkään kokoonpanon.

Arsenal otti avausjaksolla pallonhallinnan selkeästi itselleen, mutta Oxford piti pintansa ja sai itsekin luotua pari maalintekoyritystä, jotka eivät tosin tuottaneet suurta uhkaa vieraille.

Oxford aloitti toisen jakson pirteästi, mutta Arsenal siirtyi johtoon reilun tunnin kohdalla. Fábio Vieira lähetti kierteisen sivuvapaapotkun maalin edustalle ja Mohamed Elneny kiitti loistavasta tarjoilusta puskemalla pallon sisään.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Tykkimiehet tuplasi johtonsa, kun Oxford menetti pallon keskikentällä ja Arsenal rokotti välittömästi. Fábio Vieira nappasi illan toisen maalisyöttönsä, kun hän pelasi läpiajoon Eddie Nketiahin, joka kiersi vielä maalivahdin ennen kuin laittoi pallon tyhjään verkkoon.

Varsinaista peliaikaa oli vartti jäljellä, kun Arsenal paketoi pelin lopullisesti. Gabriel Martinelli ujutti kuljetuksensa päätteeksi syötön linjan taakse Eddie Nketiahille, joka viimeisteli juonikkaalla chipillä illan toisen osumansa.

FA Cupin seuraavalla kierroksella Arsenal kohtaa Manchester Cityn.