Leicesterin kausi on ollut vaikea.

Alkukausi meni penkin alle, mutta sittemmin Leicester piristyi hetkeksi aikaa ja voitti muutaman peräkkäisen ottelun. Nyt Leicester on jälleen kolmen sarjaottelun mittaisessa tappioputkessa.

Se kohtaa tiistai-iltana Valioliigassa Newcastlen, joka pelaa upeaa kautta ja taistelee sarjan kärkisijoista.

Leicesterin päävalmentaja Brendan Rodgers on saanut kuluvalla kaudella huomattavasti kritiikkiä ja oli syksyllä akuutin potku-uhan alla, mutta onnistui pelastamaan työpaikkansa – ainakin toistaiseksi.

Rodgers muistutti, miten vähän Leicester on käyttänyt rahaa hänen alaisuudessaan. Rodgers on valmentanut Leicesteriä vuodesta 2019 lähtien.

– Mielestäni olen hyvä valmentaja, mutta en ole taikuri. Kun katsot Leicesterin nettokulutusta alaisuudessani, on se noin kymmenen miljoonaa puntaa. Vertaa sitä meidän kilpailijoihin, eli Aston Villaan, West Hamiin ja Newcastleen. Heillä nettokulutus on 250 miljoonaa puntaa. Se on suuri ero, Rodgers muistuttaa.

– Katsokaa Newcastlen nettokulutusta viimeisen vuoden aikana. Heillä on loistava valmentaja Eddie Howe ja valmennusryhmä kokonaisuudessaan ja lisäksi seuran infrastruktuuri on parantunut. Katsokaa, missä he olivat vuosi sitten ja missä he ovat nyt. Newcastlen tavoite on rakentaa jotain ja he tekevät sen viisaasti, mutta heillä on varaa siihen. Sellaista moderni jalkapallo on.

Leicester on Valioliigassa 13. sijalla.