Valioliigataulukon 13. sijalla oleva Leicester City kohtaa tiistai-iltana Liigacupissa Newcastlen St James’ Parkilla. Kettujen manageri Brendan Rodgers on jo melko paatunut selittelijä joukkojensa tilanteen suhteen. Seuran rahankäyttö on yksi seikoista, joka ei ole kilpailijoihin nähden riittävällä tasolla menestyksen saavuttamiseksi.

– Olen kelvollinen valmentaja, en taikuri. Nettokulutuksemme täälläoloaikanani on ollut 10 miljoonan punnan luokkaa. Kilpailijoillamme, kuten Aston Villalla, West Hamilla tai Newcastlela puhutaan 250 miljoonasta.

– Jos miettii Newcastlen nettokulutusta viime vuonna, yhdistettynä siihen että heillä on loistava valmentaja Eddie Howe, ja siihen infrastruktuuriin joka heillä nyt on, näkee että he ovat rakentamassa jotain. He toimivat viisaasti ja järjellä, mutta heillä on nyt resurssit.

Unelmia on kuitenkin edelleen oltava, ja niiden eteen taisteltava – tosiasiat myöntäen.

– On niin tärkeää jokaiselle seuralle, että kannattajat voivat unelmoida. Toisella puolella on kuitenkin todellisuus, eikä ole sattumaa että isoimmat seurat ovat viime vuosina voittaneet isoimmat pokaalit. Se on luonnollista.

– Kaikki tämä ei kuitenkaan estä meitä antamasta kaikkeamme, ja taistelemasta entistäkin kovemmin. Olemme osoittaneet Wembleyllä, että voimme tuoda pytyn kotiin, pohjoisirlantilainen sanoo viitaten FA Cupiin ja Community Shieldiin. Se taistelu ei lopu sen aikana kuin minä olen täällä.

Newcastle-Leicester alkaa kello 22 Suomen aikaa.