Manchester United voitti lauantaina Manchester Cityn kotikentällään 2-1 Valioliigassa.

City otti pallonhallinnan alussa odotetusti itselleen, mutta United loi pelin ensimmäisen maalipaikan 10. minuutilla. Kotijoukkue sinkosi Cityn pallonmenetyksen jälkeen muutamalla syötöllä vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Bruno Fernandesin maanuoliainen viuhui takanurkasta ohi.

United tylsytti pääosin Cityn hyökkäyksiä hyvin, mutta vierailijat näyttivät vaarallisilta aina, kun pystyivät murtamaan syötöillään linjan tai kaksi. Kotiyleisö haukkoi henkeään, kun maalitykki Erling Haaland haki jalkansa vapaaksi Unitedin rangaistusalueella, mutta kaksi puolustajaa heittäytyi uhrautuvaisesti norjalaiskärjen vedon tielle.

Reilun puolen tunnin kohdalla Cityn maalivahti Ederson Moraes laittoi pelin jännäksi, kun hän lähti maaliltaan palloa vastaan. Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford kiersi brassitorjujan helposti, mutta Cityn puolustus ennätti maaliviivalle tuuraamaan Edersonia, eikä Rashford kyennyt viimeistelemään.

Hetkeä myöhemmin Rashford pääsi toistamiseen puolittaiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa Ederson pysytteli jaloillaan ja pysäytti United-hyökkääjän yrityksen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Squawka Live

@Squawka_Live
Man Utd 0-0 Man City HT:

xG: 0.53-0.12
Shots: 4-2
Shots on target: 2-0
Touches in opp box: 8-7
Possession: 32%-68%
Fouls: 5-2

A cagey opening 45.

#MUNMCI

Toisella jaksolla City otti entistä selkeämmin pallonhallinnan itselleen. Vierasjoukkue vaati itselleen muutamankin kerran rangaistuspotkua, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteissa pilkun aineksia.

Ottelua oli noin tunti takana, kun City siirtyi johtoon. Kevin de Bruyne sai syötön rangaistusalueelle ja tarjoili nappikeskityksen maalin edustalle Jack Grealishille, joka puski vieraat johtoon.

Unitedin hyökkäyspelaaminen puuroutui toisella puoliajalla pahasti. Monet kotijoukkueen hyökkäyksistä tyssäsivät jo ennen kuin ne ehtivät kunnolla alkaakaan, mutta loppua kohden isännät ryhdistäytyivät.

Peliä oli noin vartti jäljellä, kun United nousi tasoihin. Casemiro pelasi läpiajoon Rashfordin, joka oli selkeästi paitsiossa, mutta Rashford antoi pallon kieriä Fernandesille, joka latasi pelivälineen verkkoon.

Peliä ehdittiin jatkaa vain pari minuuttia, kunnes United osui jälleen. Alejandro Garnachon ensimmäinen keskitys blokattiin, mutta toisella syötöllään hän löysi maalin edustalta Rashfordin, joka tuikkasi kuulan lähietäisyydeltä sisään.

Manchester United nousi voiton myötä Valioliigan sarjataulukossa kolmanneksi, pisteen päähän Manchester Citystä, joka miehittää toista sijaa.