Evertonin seurajohto ei saavu lauantaina paikan päälle seuraamaan sarjaottelua Southamptonia vastaan, koska heidän turvallisuuteensa kohdistuu ”todellinen ja uskottava uhka”, kertoo seura tiedotteessaan.

– Puheenjohtaja Bill Kenwright, toimitusjohtaja Denise Barrett-Baxendale, talous- ja strategiajohtaja Grant Ingles ja toimivaan johtoon kuulumaton johtaja Graeme Sharp ovat vastahakoisesti hyväksyneet turvallisuusneuvonantajien tekemän turvallisuusarvioinnin tulokset.

Hallituksen jäsenet saivat ohjeet sen jälkeen, kun Everton oli saanut ”pahansuopaa ja hyväksymättömän uhkaavaa” kirjeenvaihtoa. Lisäksi viimeaikaisissa kotiotteluissa on seuran mukaan esiintynyt yhä useammin epäsosiaalista käyttäytymistä, mukaan lukien ”kohdennettua fyysistä väkivaltaa”.

– Perusteellisen riskinarvioinnin jälkeen ja vastauksena seuran saamiin konkreettisiin uhkauksiin ja keräämiimme tiedustelutietoihin seuran hallituksen jäsenille on kerrottu, etteivät he saa osallistua tämänpäiväiseen otteluun, kommentoi Evertonin turvallisuusneuvonantaja.

– Tämä on ennennäkemätön päätös Evertonille. Koskaan aiemmin koko seurajohtoamme ei ole määrätty olemaan osallistumatta otteluun turvallisuussyistä. Tämä on syvästi surullinen päivä Evertonille ja evertonilaisille, lisäsi seuran tiedottaja.

Evertonin ja Southamptonin välinen ottelu alkaa Goodison Parkilla kello 17.00 Suomen aikaa.