Brightonin toppari Levi Colwill on lähellä saada kutsun Englannin A-maajoukkueeseen, kertoo Athletic.

Colwill, 19, pelaa Brightonissa lainalla Chelseasta, jonka edustusjoukkueessa hän odottaa vielä debyyttiään. Lontoolaisseura on vahvistanut parissa viime siirtoikkunassa puolustuslinjaansa isolla rahalla, mutta Colwill on tiettävästi yhä osa Chelsean tulevaisuuden suunnitelmia.

Monet Chelsean kannattajat odottivat, että Colwill saisi näytönpaikkansa ykkösmiehistössä jo tällä kaudella, koska hän esiintyi edeltävällä sesongilla edukseen lainalla Mestaruussarjan Huddersfieldissa.

Kuluvalla kaudella Colwill on pelannut vasta seitsemässä Valioliigan ottelussa, mutta hän on säkenöinyt viime aikoina Roberto De Zerbin alaisuudessa ja tahkonnut täydet minuutit viidessä edellisessä sarjapelissä.

Colwillin nousu parrasvaloihin on osunut hyvään ajankohtaan, sillä Englannin päävalmentaja Gareth Southgate pohtii parhaillaan vaihtoehtojaan maaliskuussa alkaviin EM-karsintoihin. Southgaten odotetaan uudistavan ryhmäänsä viime MM-kisojen jälkeen, ja Colwill on tehnyt häneen viime viikkoina vaikutuksen.

Vielä viime syksyn lopussa Colwill ei mahtunut Southgaten 55 pelaajan ehdokaslistalle MM-kisoihin, koska hän kulutti penkkiä Brightonissa.

Southgaten tutkalle on noussut myös toinen nuori pelaaja, Manchester Cityn laitapuolustaja Rico Lewis.

Lewis, 18, debytoi Cityn edustusjoukkueessa tällä kaudella, ja hän on saanut valtavasti kehuja manchesterilaisten managerilta Pep Guardiolalta.

Sekä Colwill että Lewis ovat edustaneet Englantia nuorten maajoukkueissa. Colwill on kolunnut läpi kaikki maajoukkueet alle 15-vuotiaiden ikäluokasta lähtien.