Valioliigaseura Bournemouth on hankkimassa Dango Ouattaran Lorientista noin 27,5 miljoonalla eurolla, kertoo Foot Mercaton Santi Auona.

Seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen Ouattaran siirtosummasta. Siirto on tiettävästi pieniä yksityiskohtia vaille valmis.

Ouattarasta tulee Bournemouthin seurahistorian toiseksi kallein hankinta. Ykkössijaa pitää hallussaan seurassa edelleen pelaava Jefferson Lerma, joka siirtyi Levantesta Bournemouthiin noin 30 miljoonalla eurolla kesällä 2018.

20-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on pelannut hienon kauden Ranskan pääsarjassa. 18 sarjaottelussa on syntynyt kuusi maalia ja kuusi maalisyöttöä.

Nuorukainen nousi puolitoista vuotta sitten Lorientin edustusjoukkueeseen. Ouattara jäi vielä viime kaudella pienelle vastuulle, mutta nappasi avauskokoonpanon paikan itselleen kuluvan kauden alkumetreillä.

Burkina Fason A-maajoukkuetta edustava Ouattara herätti myös muiden valioliigaseurojen kiinnostuksen, mutta päätyi lopulta valitsemaan Bournemouthin uudeksi osoitteekseen.

Sarjanousija Bournemouth on parhaillaan 17. sijalla Valioliigassa.