Liverpool isännöi Chelseaa tänään, lauantaina, Valioliigassa.

Sekä Liverpoolilla että Chelsealla on ollut vaikea kausi, ja ne ovat peräkkäisillä sijoilla keskikastissa.

Liverpool on yhdeksäntenä ja Chelsea sen takana kymmenentenä. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Liverpool on pelannut ottelun vähemmän.

Sarjan kärkinelikkoon on matkaa kymmenen pistettä.

Liverpool ja Chelsea kohtaavat tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella ne ottivat mittaa toisistaan neljä kertaa.

Valioliigassa kummatkin kohtaamiset päättyivät tasapeliin, mutta Liverpool ja Chelsea olivat vastakkain myös liigacupin ja FA Cupin finaaleissa, joista Liverpool vei kummankin nimiinsä rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Kuntopuntari (Valioliiga)

Poissaolijat

Liverpool

Luis Díaz (polvivamma)
Diogo Jota (pohjevamma)
Virgil van Dijk (reisivamma)
Roberto Firmino (pohjevamma)
Arthur Melo (reisivamma)

Chelsea

N’Golo Kanté (reisivamma)
Raheem Sterling (reisivamma)
Denis Zakaria (reisivamma)
Ben Chilwell (reisivamma)
Wesley Fofana (polvivamma)
Reece James (polvivamma)
Armandro Broja (polvivamma)
Christian Pulisic (polvivamma)
Edouard Mendy (rannevamma)
João Félix (pelikielto)

Arvioidut avaukset

Liverpool

Gakpo, Núñez, Salah
Thiago, Fabinho, Bajčetić
Robertson, Gomez, Konaté, Alexander-Arnold
Alisson

Chelsea

Mount, Havertz, Ziyech
Kovačić, Jorginho, Gallagher
Hall, Badiashile, Silva, Azpilicueta
Kepa

Valmentajien kommentit

Jürgen Klopp, Liverpool

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi lehdistötilaisuudessaan, että loukkaantumiset ovat olleet iso tekijä Chelsean ja hänen ryhmänsä kaudessa.

– Uskon, että Chelsea on ainoa joukkue, jolla on vastaavanlainen loukkaantuneiden lista kuin meillä. Se on vaikeaa, se on suurin ongelma.

– Loukkaantumiset ovat valtava ongelma, ja Chelsealla on ollut niitä yhtä paljon kuin meilläkin. Se ei ole ainoa ongelma, mutta se on iso ongelma. Siksi en ole yllättynyt [joukkueiden paikasta sarjataulukossa].

Kloppin mukaan Liverpool ei anna Chelsean viime aikojen heikkojen tulosten hämätä.

– He ovat hävinneet muutamankin ottelun viime viikkoina, mutta ne ovat olleet hyvävireisiä joukkueita vastaan. Joten nyt ei ole aika ajatella, että voitamme 6-0 ja lähetämme heidät kotiin.

– Se oli vaikea jakso. Kun katsoo Chelsean otteita, heidän pelaamisessaan on yhä paljon hyvää jalkapalloa.

– En sano, että me olisimme pelanneet erityisen hyvin viime viikkoina, mutta kun ei käytä omia maalipaikkojaan ja vastustaja iskee ensimmäisestään, niin se on hyvä merkki huonosta jaksosta.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kloppin Liverpool voitti edellisessä pelissään Wolverhamptonin 1-0 FA Cupin kolmannen kierroksen uusintaottelussa. Kuva: Getty Images

Graham Potter, Chelsea

Myös Chelsean päävalmentaja Graham Potter sanoi, että loukkaantumiset ovat sotkeneet Liverpoolin ja lontoolaisten kautta pahasti.

– Sillä ei ole väliä kenestä puhutaan – ja nyt me puhumme yhdestä Valioliigan parhaista joukkueista ja yhdestä Valioliigan kaikkien aikojen managerista (Klopp) – jos joukkueella on loukkaantumisia, niin sillä on ongelmia.

– Minua hämmästyttää, kun ihmiset sanovat, että Valioliiga on maailman paras liiga, ja sitten minulta kysytään, onko se yllätys, että jollain on vaikeaa. Sitä se on. Jürgen on fantastinen kaveri ja manageri. He korjaavat tilanteensa ja selviävät vaikeuksistaan. Sitten me kaikki tiedämme heidän tasonsa.

Liverpool tunnetaan loistavana kotijoukkueena, mutta Potter onnistui ex-seuransa Brightonin kanssa hakemaan Anfieldilta kolmesta ottelusta yhteensä neljä pistettä. Häneltä kysyttiin, lähteekö hän luottavaisin mielin päivän peliin.

– Olen luottavainen, mutta nyt puhutaan Liverpoolista ja Anfieldista. Se on aina vaikea paikka mennä pelaamaan.

– Pidän joukkueemme tämän hetken menosta. Olemme päässeet vaikean jakson yli, ja joukkueessa vallitsee hyvä tunnelma. Pelaajat ovat palailemassa loukkaantumistensa jälkeen kokoonpanoon, uusia pelaajia on tullut. Harjoituskentällä on hyvää säpinää, mikä on mukavaa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Potter on ehtinyt johdattaa Chelsean 20 otteluun, joista joukkue on voittanut yhdeksän ja hävinnyt seitsemän. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Anfieldilla pelattava ottelu alkaa kello 14.30 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplaysta. Pelin selostaa Mikko Innanen.