Liverpool pelaa surkeaa kautta Valioliigassa.

Jürgen Kloppin miehistö on parhaillaan sarjataulukossa vasta yhdeksäntenä. Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on karannut kymmenen pisteen päähän. Sarjakärki Arsenal on sen sijaan 21 pisteen päässä Liverpoolista.

Liverpoolin loppukauden suurin tavoite on napata paikka ensi kauden Mestarien liigaan. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Liverpoolin luottopelaajiin kuuluva Thiago kertoi Daily Mailin haastattelussa, ettei joukkueen heikko kausi johdu suinkaan vain loukkaantumisista. Liverpool eteni viime kaudella Mestarien liigan finaaliin, mutta hävisi sen Real Madridille. Lisäksi Liverpool hävisi Valioliigan mestaruustaiston kauden viimeisellä kierroksella. Espanjalaisen mielestä se näkyy tämän kauden peliesityksissä.

– Kyse ei ole ainoastaan fyysisestä puolesta. Kyse on jostain psyykkisestä, koska viime kaudella olimme lähellä voittaa kaiken mahdollisen, mutta ikävä kyllä emme onnistuneet siinä. Vaikeilla hetkillä meidän on oltava yhtenäinen joukkue.

Thiagon mukaan Liverpool keskittyy loppukauden ajan vain seuraavaan otteluun. Sen pidemmälle on turha miettiä.

– Menemme ottelu kerrallaan eteenpäin saadaksemme pisteitä, jotka auttavat meitä nousemaan mahdollisimman korkealle sarjataulukossa. Tavoitteemme on voittaa seuraava ottelumme. Ei päästä neljän joukkoon tai Eurooppa-liigaan. Ainoastaan voittaa seuraava ottelu.

– Kautta on vielä paljon jäljellä. Olemme hengissä Mestarien liigassa ja FA Cupissa. Valioliigassa emme ole sillä sijalla, millä haluaisimme olla, mutta olemme edelleen kilpailussa mukana ja se on hieno juttu.