Newcastlen keskikenttäpelaaja Bruno Guimarães sanoo, että hänen joukkuekaverinsa Nick Pope on ”maailman paras maalivahti”.

Englannin A-maajoukkuerinkiin lukeutuva Pope, 30, pelasi tiistaina jo kymmenennen peräkkäisen nollapelinsä, kun Newcastle voitti Southamptonin 1-0 liigacupin välierien avausosassa.

Newcastle on päästänyt tällä kaudella vähiten maaleja (11) Valioliigassa ja Pope on kirjauttanut itselleen jo 16 nollapeliä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Sky Sportsin mukaan Pope on tämän kauden 24 ottelussaan joutunut torjuntatöihin 60 kertaa, eikä hän ole vielä kertaakaan tehnyt maaliin johtanutta virhettä.

Tiistaina Southamptonia vastaan Popelle kirjattiin kolme torjuntaa. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Guimarães, 25, ohjasi kehuja joukkuekaverinsa suuntaan.

– Haluaisin kiittää Nick Popea, hän on ollut loistava. Hän on maailman paras maalivahti, hehkutti Guimarães.

Pope vuorostaan kiitteli puolustuslinjaansa siitä, ettei hän joudu rehkimään otteluissa jatkuvalla syötöllä.

– Me vaikutamme todella tiiviiltä alakerrassa. Jätkät tekevät kovaa töitä sen eteen.

Myös Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe ja hänen Southamptonin-kollegansa Nathan Jones ylistivät Popen tämän kauden suorituksia.

– Hän on ollut loistava tällä kaudella ja puolustus on pelannut hänen edessään valtaosan ajasta todella hyvin, mutta kun häntä tarvitaan, hän on vastannut apuun, sanoi Howe.

– Liigassa ei ole parempaa maalivahtia, kun ajatellaan sitä, mitä tarvitaan maalivahtina olemiseen, käsien käyttämiseen. Hän on ehdottomasti liigan paras, sanoi Jones.