Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag vakuuttaa, että joukkueen kapteeni Harry Maguire ei ole pudonnut topparien nokkimisjärjestyksessä viidenneksi.

Englannin A-maajoukkueen luottopelaajiin lukeutuva Maguire, 29, on pelannut tällä kaudella Valioliigassa vain kahdeksan ottelua ja aloittanut niistä puolet penkillä.

Raphaël Varane ja Lisandro Martínez ovat vallanneet paikkansa Unitedin ykköstoppareina, kun taas menneiden kausien vakiokasvot Maguire ja Victor Lindelöf ovat viettäneet enemmän aikaa vaihtopenkillä.

Maguiren asemaa on kyseenalaistettu etenkin sen jälkeen, kun ten Hag on peluuttanut hänen sijastaan topparina Luke Shaw’ta, joka on pelannut koko tähänastisen ammattilaisuransa laitapuolustajana.

– Ei, hän ei ole viides vaihtoehtomme. Mutta se on hänestä kiinni. Minun on sanottava, että hän on harjoitellut todella hyvin ja tuonut laatua treeneihimme. Sitä minä odotan kaikilta pelaajiltamme, kommentoi ten Hag Manchester Evening Newsin mukaan.

– Hänen on taisteltava paikastaan ja asiat voivat muuttua, välillä todella nopeastikin. Mielestäni hän on kehittynyt, ja kaikki on hänestä itsestään kiinni.

Ten Hag ei koe, että hän valitsee Maguirea avauskokoonpanoon huomattavan harvoin.

– Se ei pidä täysin paikkaansa. Hänen piti pelata MM-kisojen jälkeen, mutta sitten hän tuli kipeäksi. En voi sille mitään ja hän tietää sen.