Arsenalin oma kasvatti, tätä nykyä 21-vuotias hyökkääjä Folarin Balogun nousi monen tutkan ulkopuolelta isoksi siirtokohteeksi viime vuonna. New Yorkissa syntynyt, Englannin U21-pelaaja päätyi pitkien pohdintojen päätteeksi allekirjoittamaan jatkosopimuksen Gunnersin kanssa.

Sitouduttuaan seuraansa vuoteen 2025 ulottuvalla uudella sopimuksella, Balogun siirtyi viime kesänä lainalle Ligue1 -seura Reimsiin, joka ei juuri otsikoissa paistattele – tai ei paistatellut ennen hyökkääjän lainaa.

Viime kevätkauden lainalla Middlesbroughssa pelannut kärki on takonut Ranskassa tehoja tahdilla, jonka myötä markkina-arvo sen kuin kasvaa. Transfermarktin mukaan se on tällä hetkellä korkeammalla kuin koskaan, 14 miljoonassa eurossa. Viime aikojen esiintymiset tuskin tätä suuntaa kääntävät. Sunnuntaina Balogun iski jo kauden 12. osumansa, taivuttaen Paris Saint-Germainin lisäajan maalillaan tasapeliin.

Maximiliano Bretos

@MaxBretosSports
This video looks like someone hit the fast forward button. Folarin Balogun is that electric. He can be player that means USMNT wins an extra game or two at a World Cup.

Gabriel Jesusin loukkaannuttua väläyteltiin keskusteluissa mahdollisuutta, jossa Arsenal olisi kutsunut Balogunin takaisin kotiin. Tämä vaihtoehto päädyttiin kuitenkin unohtamaan, Eddie Nketiah’n noustua paikkaamaan brasilialaista vähintäänkin hyvin.

Lontoolaisten tämän hetkinen tahti antaa odottaa europelejä taas ensi kaudelle, ja ringin leveyttä tarvitaan. Kuuluipa lainapestinsä kesällä päättävä Balogun siihen tai ei, todella arvokkaaksi hän on seuralleen osoittautumassa.

GOAL

@goal
Folarin Balogun's putting up some crazy numbers this season 🔥

Patrick Timmons

@PatrickTimmons1
No U21 player in Europe’s top five leagues has scored more goals than Folarin Balogun this season.

Balogun on Ligue 1:n maalipörssin sijalla seitsemän, tehtyään kaksi maalia tilaston kärkinimeä, supertähti Kylian Mbappéa vähemmän – joukkuelle, joka edustaa sarjan keskikastia.