Manchester Cityn laitapuolustaja João Cancelo on siirtymässä lainalle Bayern Müncheniin, kertoo Athletic.

Bayern on pitänyt pitkään silmällä 28-vuotiasta Canceloa, jonka lainadiili sisältää todennäköisesti osto-option.

Portugalin maajoukkuepakki nimettiin vielä kahdella viime kaudella Valioliigan tähdistökentälliseen, mutta hän on sittemmin pudonnut Cityn managerin Pep Guardiolan suosiosta.

Cancelo pystyy pelaamaan puolustuksen kummallakin laidalla, mutta viime aikoina Guardiola on suosinut hänen sijastaan Nathan Akéa, John Stonesia, Kyle Walkeria ja akatemiakasvatti Rico Lewisia laitapakkeina.

Siirto Bayerniin tulee kuitenkin isona yllätyksenä. Cancelo on pelannut tällä kaudella 26 ottelussa ja tahkonnut kuudenneksi suurimmat minuutit kaikista Cityn pelaajista. Lisäksi hän solmi alle vuosi sitten jatkosopimuksen, joka ulottuu kesään 2027 saakka.

Cancelo siirtyi Manchester Cityyn kesällä 2019 Juventuksesta 65 miljoonalla eurolla. Seurat vaihtoivat laitapuolustajia keskenään, sillä samana kesänä Danilo siirtyi Citystä Juventukseen 37 miljoonan euron kaupassa.