Chelsea on pitkän siirtosaagan päätteeksi onnistunut vahvistamaan keskikenttäänsä Argentiinan MM-tähti Enzo Fernándezilla, joka siirtyy Stamford Bridgelle portugalilaisesta Benficasta ennätysmäiseen hintaan.

Benfica vahvisti siirron menneen maaliin myöhään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, paljastaen lopulliseksi siirtosummaksi peräti 121 miljoonaa euroa.

Telegraphin mukaan Chelsean ja Benfican neuvottelut pitkittyivät siirtoikkunan loppumetreille saakka, koska seurat eivät meinanneet päästä sopuun siitä, kuinka monessa osassa siirtokorvaus maksetaan.

Fabrizio Romanon mukaan Chelsea maksaa 22-vuotiaasta Fernándezista alkuun vain 40 miljoonaa puntaa, jonka jälkeen loput summasta kuitataan kaikkiaan kuudessa eri osassa.

Fernándezin sopimus Chelsean kanssa ulottuu puolestaan peräti kesään 2031 saakka.

Argentiinan kanssa MM-kultaa voittanut Fernández ehti edustaa Benficaa vain reilun puolen vuoden ajan, sillä hän siirtyi seuraan viime kesänä kotimaastaan River Platesta, joka saa peräti 25 prosenttiosuuden Chelsean maksamasta siirtokorvauksesta.

Benfica tekee Fernándezin myynnillä kuitenkin mukavan voiton itsekin. Se maksoi hänestä 14 miljoonaa euroa, kun taas Chelsea taas pulittaa Fernándezista Ison-Britannian uuden siirtoennätyksen, joka kuului aiemmin Manchester Cityn kesähankinta Jack Grealishille.

Fernández on Chelsean kahdeksas ja viimeinen hankinta talven siirtoikkunassa. Häntä ennen lontoolaisten riveihin siirtyivät jo Myh’ailo Mudryk, Benoît Badiashile, David Datro Fofana, Noni Madueke, Andrey Santos, João Félix (laina) ja Malo Gusto, joka pelaa vielä kauden loppuun ranskalaisessa Lyonissa.

LUE MYÖS!