Manchester Unitedin henkilökunta on eri mieltä siitä, pitäisikö hyökkääjä Mason Greenwoodin antaa jatkaa uraansa seurassa, kertoo Guardian.

Greenwood, 21, on ollut hyllytettynä Unitedin toiminnasta viime vuoden tammikuusta asti. Hänet pidätettiin tuolloin epäiltynä raiskauksesta ja pahoinpitelystä, mutta syytteistä luovuttiin tällä viikolla.

Syyttäjälaitos sanoi torstaina, ettei tuomioon ole enää realistisia mahdollisuuksia sen jälkeen, kun avaintodistajat vetäytyivät yhteistyöstä tutkinnassa.

Guardianin mukaan ”huomattava osa” Unitedin työntekijöistä olisi syvästi tyytymätön, jos Greenwood saisi jatkaa pelaamista seurassa. Toiset taas kokevat velvollisuudekseen huolehtia pelaajasta, joka liittyi seuraan seitsemänvuotiaana ja jota ei ole todettu syylliseksi mihinkään rikokseen.

Manchester United on aloittanut toimitusjohtajansa Richard Arnoldin aloitteesta sisäisen tutkinnan, jonka tarkoituksena on määrittää seuraavat askeleet Greenwoodia koskien. Seura ei voinut aloittaa omaa tutkintaansa kesken Greenwoodin oikeusprosessin.

Unitedissa pohditaan myös sitä, millaisia kaupallisia vaikutuksia Greenwoodin jäämisellä seuraan olisi – miten tilanne on vaikuttanut seuran brändiin ja miten yhteistyökumppanit suhtautuvat tapaukseen.

Greenwoodin ja Manchester Unitedin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka. Hän on pelannut seuran edustusjoukkueessa 129 ottelua tehden niissä yhteensä 35 maalia ja syöttäen 12.