Sean Dyche valmensi lauantaina ensimmäisen ottelunsa Evertonin peräsimessä.

Everton isännöi Goodison Parkilla sarjakärki Arsenalia. Surkean kauden pelannut Everton teki melkoisen yllätyksen voitettuaan Arsenalin 1-0. James Tarkowski iski ottelun ainoan maalin tunnin pelin jälkeen. Evertonille voitti oli valtava. Se nousi täyden pistepotin ansiosta putoamisviivan yläpuolelle.

Arsenalille tappio oli vasta sarjakauden toinen. Arsenal hävisi edellisen kerran Valioliigassa syyskuun alussa. Arsenal ja Manchester City ovat pelanneet yhtä monta ottelua. Arsenal johtaa Valioliigaa viiden pisteen erolla Manchester Cityyn, joka kohtaa sunnuntaina Tottenhamin Lontoossa.

Evertonille lauantainen voitto oli harvinaista herkkua. Everton oli voittanut kuluvalla sarjakaudella vain kolme ottelua ennen Arsenal-kamppailua. Edellisestä voitosta oli vierähtänyt yli kolme ja puoli kuukautta.

Arsenalin sarjakausi jatkuu ensi viikon lauantaina, kun se kohtaa paikalliskamppailussa Brentfordin. Manchester City vierailee Emiratesilla keskiviikkona 15. helmikuuta.