Erling Haaland siirtyi viime kesänä Borussia Dortmundista Manchester Cityyn.

Norjalaiskärki pelaa loistavaa kautta Manchester Cityssä. Haaland on tehnyt Valioliigassa jo 25 maalia ja johtaa ylivoimaisesti sarjan maalipörssiä. Kaikki kilpailut mukaan lukien Haaland on tehnyt jo 31 täysosumaa.

Haaland jäi varjojen maille sunnuntaina, kun Tottenham voitti Manchester Cityn 1-0.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Jamie Carragherin mukaan on mahdollista, että Haaland valitsi lopulta itselleen väärän seuran. Carragher perustelee väitettään sillä, ettei Haaland kykene käyttämään nopeuttaan hyväksi Manchester Cityssä, koska joukkueen pelitapa on täysin erilainen verrattaessa Dortmundiin.

Dortmundissa Haaland teki jatkuvalla syötöllä maaleja päästyään juoksemaan tyhjään tilaan. Manchester Cityssä sellaista ei ole tarjolla.

– Haaland tulee Bundesliigasta ja Dortmundista, jossa peli perustui vastahyökkäyksiin. Siellä juostaan kentän päästä päähän ja silloin näimme, miten nopea pelaaja Haaland on. Täällä Valioliigassa emme näe sitä. Kenties hän on valinnut väärän seuran itselleen, eikä saa itsestään parasta irti Manchester Cityssä.

– Emme näe kaikkea, mitä Haalandilla olisi tarjottavanaan. Manchester City on nyt hieman erilainen joukkue, eikä se johdu Haalandista, mutta on silti tehnyt yhtä paljon maaleja kuin viime kaudella. Haaland on tehnyt 25 maalia Valioliigassa, ja Manchester City on tehnyt joukkueena yhtä paljon maaleja kuin viime kaudella, mutta on myös päästänyt enemmän, ja heitä vastaan on paljon helpompi pelata vastahyökkäysten kautta.

– Mielestäni tällä kaudella olemme nähneet vain 60 prosenttia Haalandista, kun hän on tehnyt maalejaan. Manchester City on Haalandin kanssa erilainen ja hieman heikompi joukkue, mutta toistan, ettei se johdu Haalandista. Manchester City ei pelaa joukkueena nopeaa päästä päähän menevää jalkapalloa. Se ei ole Pep Guardiolan pelitapa. Manchester Cityn pelaajilla ei ole energiaa tai kykyä juosta kentän päästä päähän.

– Haaland tekee tulevaisuudessakin maaleja, mutta seuravalinnan vuoksi emme näe kaikkea sitä, mitä hän voisi tehdä.

LUE MYÖS