Manchester City on melkoisen ongelman edessä.

Valioliiga syyttää Manchester Cityä yli sadasta taloudellisesta sääntörikkomuksesta. Valioliigan mukaan seura syyllistyi sääntörikkomuksiin vuosina 2009-18.

The Timesin mukaan Manchester Cityä uhkaa vähintään pisterangaistus tai jopa sarjasta pudottaminen, jos seura tuomitaan syylliseksi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Manchester City on saanut rangaistuksen taloudellisista sääntörikkomuksista. Vuonna 2020 UEFA langetti sille aluksi europelikiellon FFP (Financial Fair Play) -sääntöjen rikkomisesta. Lopulta Manchester City valitti tuomiosta CAS:iin (urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin), joka perui europelikiellon. Manchester City joutui maksamaan UEFA:lle kymmenen miljoonaa euroa sakkoa.

Tällä kertaa Manchester City ei voi kuitenkaan valittaa CAS:iin.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola totesi UEFA:n FFP-sakon aikaan lähtevänsä seurasta, jos selviää, että hänelle on valehdeltu.

– Kun seuraa syytetään jostain, kysyn heiltä lisätietoja asiasta. Sitten he selittävät tapaukset ja uskon heitä. Sanoin heille, että jos valehtelette minulle, seuraavana päivänä en enää ole täällä. Siinä tilanteessa jätän seuran, enkä ole enää heidän ystävänsä. Uskon heitä, ja olen uskonut sataprosenttisesti ensimmäisestä päivästä lähtien, ja siksi puolustan seuraa, Guardiola totesi.