Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag puolustaa hyökkääjähankinta Wout Weghorstia tämän saamalta kritiikiltä.

United tarvitsi uuden hyökkääjän Cristiano Ronaldon purettua sopimuksensa seuran kanssa, ja valinta osui Weghorstiin, 30, joka siirtyi Old Traffordille loppukauden mittaisella lainasopimuksella Burnleystä.

Weghorst on ehtinyt esiintyä Unitedissa kuudessa ottelussa ja pelannut kaikissa niissä avauskokoonpanossa, mutta maalinteossa hän on onnistunut vasta kerran.

Ten Hag muistutti lehdistötilaisuudessaan, että hollantilaishyökkääjän vastuut kentällä eivät rajoitu pelkästään maalien tekemiseen.

– Hän saa muut pelaajat ympärillään pelaamaan paremmin, kommentoi ten Hag ESPN:n mukaan.

– Meidän on joukkueena tehtävä paremmin töitä ennakoidaksemme hänen liikkeitään, koska hän liikkuu hyvin. Hän on ollut aika monta kertaa lähellä [tehdä maalin]. Hän on tehnyt paljon hyviä pelitekoja ja hän on vaikuttanut positiivisesti pelaamiseemme.

– Hän tekee vielä maaleja, mutta sitä ennen hänen on tehtävä muita asioita ja tehtävä niitä hyvin. Kyse ei ole siitä, että yksilön pitää tehdä maaleja, vaan joukkueen on tehtävä maaleja ja voitettava. Hän tekee tällä hetkellä todella hyvää työtä monelta kantilta.