Manchester Unitedin entinen puolustaja Patrice Evra sai torstaina rikostuomion homofobisista viesteistään verkossa, kertoo Evening Standard.

Evralle, 41, määrättiin pariisilaisessa oikeusistuimessa tuhannen euron sakot ja hänet määrättiin maksamaan 2 000 euroa kahdelle vihanvastaiselle kampanjaryhmälle.

Kampanjaryhmät tekivät Evrasta valituksen maaliskuussa 2019 hänen julkaistua itsestään videon sosiaalisessa mediassa Manchester Unitedin ja Paris Saint-Germainin välisen ottelun jälkeen.

– Pariisi (PSG), te olette homoja, te olette homoja, sanoi Evra videolla ja lisäsi: ”Täällä miehet puhuvat”.

Torstain tuomion jälkeen kantelijoiden asianajaja Etienne Deshoulieres antoi lausunnon, jossa hän totesi: ”Patrice Evran kaltaisen hahmon homofobiset lausunnot lietsovat vihaa ja väkivaltaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan erityisesti maissa, joissa homoseksuaalisuus on rikosoikeudellisesti tukahdutettu, kuten Senegalissa, josta Patrice Evra on kotoisin.”

Evra syntyi Senegalin pääkaupungissa Dakarissa ja muutti pienenä Pariisiin. Nykyään hän asuu Dubaissa.

Ranskan entisen maajoukkuepuolustajan asianajaja Jerome Boursican sanoi, että Evra ”ei halunnut vahingoittaa homoseksuaalista yhteisöä”, vaan hän oli vain ”kohdistanut loukkauksia” PSG:tä kohtaan.

Asianajajan mukaan Evra oli julkaissut anteeksipyyntövideon heti seuraavana päivänä kohahduttaneiden kommenttiensa jälkeen.

Evra voitti Manchester Unitedissa muun muassa viisi Valioliigan mestaruutta edustaessaan seuraa vuosina 2006-2014. Valioliigassa hän pelasi lyhyesti myös West Hamissa, joka jäi hänen ammattilaisuransa viimeiseksi joukkueeksi.