Liverpoolin pelaajatilanne on elänyt kauden mittaan merkittävästi loukkaantumisten takia, ja sama trendi jatkuu yhä.

Ensi maanantaina Liverpool isännöi Valioliigassa Evertonia Merseysiden derbyssä, jossa kohtaavat kaksi alavireisesti esiintynyttä joukkuetta. Viikonloppuun lähdettäessä Liverpool on sarjassa kymmenentenä ja Everton 18. sijalla.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp päivitteli perjantain lehdistötilaisuudessaan pelaajatilannettaan.

Reisi- ja pohjevammoista kärsinyt hyökkääjä Diogo Jota saattaa olla paikallisottelussa mukana kokoonpanossa ensimmäistä kertaa sitten lokakuun. Muita hyviä uutisia olivat Virgil van Dijkin, Roberto Firminon ja Arthur Melon paluu harjoituksiin tällä viikolla.

– Pelaajat ovat palanneet harjoituksiin, mutta he ovat eri vaiheissa [kuntoutumistaan], sanoi Klopp.

– Diogo on lähimpänä pelikuntoa. Hän on harjoitellut nyt normaalisti kaksi päivää, joten hän pystyy ehkä harjoittelemaan vielä kolmena päivänä. Uskon, että hän on ehdolla kokoonpanoon, mutta meidän on vielä odotettava vähän aikaa.

– Bobby (Firmino) on seuraavaksi lähimpänä paluuta. Katsotaan, miltä vaikuttaa, miten hän reagoi harjoitusten intensiteettin ja niin edelleen. Sitten teemme päätöksen.

– En sanoisi, että Virgil on vielä niin lähellä pelikuntoa, mutta teemme töitä myös sen eteen. Arthur on luultavasti samanlaisessa tilanteessa kuin Bobby.

Keskikenttäpelaaja Thiago Alcântara taas on ollut viime päivinä sivussa harjoituksista.

– Kyllä, Thiagolla on ollut hieman ongelmia. Tiedän, mistä ongelmista on kyse, mutta minun on kysyttävä lääkintähenkilökunnalta, mitä saan sanoa siitä. Hänellä on jotain lonkankoukistajassa, eikä hän ole pystynyt treenaamaan.

Varmuudella derbystä ovat sivussa Luis Díaz ja Ibrahima Konaté. Keskikenttäpelaaja Fabinhon pelikunto on vielä auki hänen oltua sivussa edellisestä ottelusta sairastelun takia.