Graham Potter ihmetteli Tomas Soucekin viheltämättä jäänyttä käsivirhettä, joka johti Chelsean pistemenetykseen. Blues jäi West Hamin vieraana 1-1-tasatulokseen.

West Hamin keskikenttäpelaajaa Soucek torjui varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Conor Gallagherin laukauksen pallon osuttua tsekkiläisen käteen. Erotuomari Craig Pawson ei viheltänyt tilanteesta rangaistuspotkua, eikä VAR-tarkastus kääntänyt tuomiota.

Potter oli hämmästynyt tuomiosta, joka jätti Chelsean ilman täysiä pisteitä.

– Se oli hyvä torjunta. Sitä joskus tarvitsee maalivahtiaan pisteille päästäkseen, Potter kommentoi tilannetta lehdistölle sarkastiseen sävyyn.

– Jos se tuomio olisi annettu, sitä ei olisi käännetty. Se näytti käsivirheeltä. En tiennyt, että Tomas pystyy menemään maihin noin helposti ja torjumaan sen. Se oli häneltä hyvä pysäytys.

FA:n eurotuomariliitto PGMOL vahvisti ottelun jälkeen ettei Soucekin käsivirhettä ei vihelletty, koska tsekkiläisen käsi pehmensi pudotusta maihin.

BT Sportille työskentelevän entisen erotuomari Peter Waltonin mielestä VAR:in olisi pitänyt määrätä Pawson tarkastamaan tilanne uudelleen.

– Se on selkeä sääntö. VAR arvioi käden olevan luonnollisessa asennossa ja hän menee maihin pehmeentäkseen pudotusta, Walton arvioi.

– Se on minusta tietoinen teko ja olen pettynyt, ettei VAR antanut tuomarille mahdollisuutta tarkastaa sitä uudelleen.

LUE MYÖS!