Liverpool isännöi Evertonia tänään, maanantaina, Valioliigassa.

Sekä Liverpool että Everton lähtevät Merseysiden paikallisotteluun haastavista asetelmista.

Kotijoukkue on totuttu näkemään viime vuosina mestaruustaistoissa, mutta illan otteluun lähdettäessä se on Valioliigassa vasta kymmenentenä. Toffees on vielä tukalammassa tilanteessa, sillä se majailee putoamisviivan alapuolella 18. sijalla.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Everton ja Liverpool päätyivät Goodison Parkilla 0-0-tasapeliin.

Kuntopuntari (Valioliiga)

Poissaolijat

Liverpool

Thiago Alcântara (lonkkavamma)
Luis Díaz (polvivamma)
Ibrahima Konaté (reisivamma)

Fabinho, epävarma (sairastelu)
Diogo Jota, epävarma (pohjevamma)
Virgil van Dijk, epävarma (reisivamma)
Roberto Firmino, epävarma (pohjevamma)
Arthur Melo, epävarma (reisivamma)

Everton

Andros Townsend (polvivamma)
Nathan Patterson (polvivamma)

Dominic Calvert-Lewin, epävarma (reisivamma)
Michael Keane, epävarma (polvivamma)
James Garner, epävarma (selkävamma)
Ben Godfrey, epävarma (polvivamma)

Arvioidut avaukset

Liverpool

Gakpo, Núñez, Salah
Keita, Bajčetić, Elliott
Robertson, Gomez, Matip, Alexander-Arnold
Alisson

Everton

Maupay
McNeil, Gueye, Doucouré, Onana, Iwobi
Mykolenko, Tarkowski, Coady, Coleman
Pickford

Valmentajien kommentit

Jürgen Klopp, Liverpool

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi lehdistötilaisuudessaan, että viime vuosina Merseysiden derby on ollut Evertonille sauma kasvattaa itseluottamustaan kaatamalla menestynyt paikallisvastustajansa. Nyt asetelma on kuitenkin hieman erilainen, kun Liverpoolinkaan pelit eivät ole sujuneet suunnitellusti.

– Viime vuosina se on ollut usein niin, että tämä on ollut Evertonille tavallaan mahdollisuus ratkaista monia ongelmiaan, kun he eivät ole olleet tyytyväisiä.

– Meille tämä ei ole ollut normaali peli [muiden joukossa], mutta se on ollut taas yksi peli, josta olemme tarvinneet kipeästi kolme pistettä. Se ei ole muuttunut mihinkään.

– Me emme halunneet joutua tällaiseen ajanjaksoon, emmekä ole iloisia, että olemme sen keskellä. Mutta tämä on myös aika, jona voimme ja haluamme näyttää, että tämä on todella erityinen seura.

– Jätkät ovat saavuttaneet paljon suuria hetkiä viime vuosina. Tällä hetkellä se ei ole eri syistä mahdollista tai emme ole pystyneet siihen. Kaikki syyt eivät ole selvillä. Mutta me taistelemme sen eteen, että tilanne muuttuu parempaan suuntaan.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Liverpool on jäänyt Kloppin alaisuudessa vain hänen debyyttikaudellaan Valioliigan kärkinelikon ulkopuolelle. Kuva: Getty Images

Sean Dyche, Everton

Evertonin uusi manageri Sean Dyche aloitti urakkansa Goodison Parkilla loistavasti johdattamalla debyytissään joukkonsa 1-0-voittoon sarjakärki Arsenalista.

Lehdistötilaisuudessaan Dyche painotti sitä, että Evertonin on jälleen osoitettava suurta työmoraalia ja tahtotilaa.

– Tekemiseemme uskotaan, mutta on tärkeää tarttua toimeen. Kun pilli soi, on ryhdyttävä hommiin ja suoriuduttava.

– Edellinen ottelu ei kerro seuraavasta mitään. Olen sanonut sitä vuosien ajan. Tätä viikkoa varten on suunniteltu paljon. Meidän on mentävä uudestaan ja uudestaan, ja sen on oltava mentaliteettimme koko loppukauden ajan.

Dychen mukaan Merseysiden paikallistaiston historiallista merkitystä ei voi kiistää, mutta hänen tehtävänsä on saada pelaajat latautuneeksi positiivisella tavalla.

– Koko kaupunki kokoontuu yhteen massiivista ottelua varten.

– Minä vartuin 1970- ja 1980-luvulla tietäen, kuinka iso ottelu tämä on ja olen nähnyt historiallisia pelejä näiden joukkueiden välillä.

– Mutta minun päätehtäväni on suoritustasosta huolehtiminen ja pelin ympärillä kohisevan melun hiljentäminen. Se on meidän työmme. Meidän on keskityttävä suoritukseemme, emmekä saa antaa minkään vaikuttaa valmistautumiseemme tai suunnitelmiimme.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Sean Dychen edellinen valmennuspesti Burnleyssä kesti lähes kymmenen vuotta ennen kuin hän jätti seuran viime huhtikuussa. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Anfieldilla pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplaysta. Pelin selostaa Mikko Innanen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Viikko käyntiin Merseysiden Derbyllä! 🔥

Juhliiko Kloppin Liverpool vai Dychen Everton?

Tästä otetaan selvää kello 22:00 alkaen.

#valioliiga