Liverpool ja Real Madrid iskevät yhteen tiistai-iltana Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Madridilaislehti AS haastatteli ottelun alla Jerzy Dudekia. 49-vuotias Dudek edusti pelaajaurallaan niin Liverpoolia kuin Real Madridiakin. Dudek pelasi Liverpoolissa vuodet 2001-07, ja voitti seurassa muun muassa Mestarien liigan. Vuodet 2007-11 vierähtivät Real Madridissa Iker Casillasin varavahtina.

Liverpool on pelannut heikon kauden. Se on Valioliigassa vasta kahdeksantena. Dudekin mukaan se on normaalia niin monen menestyksekkään kauden jälkeen. Lehti tiedusteli, kuka on Dudekin mielestä Liverpoolin tärkein ja kunnioitetuin pelaaja.

– Liverpool on pelannut jo vuosien ajan huipputasolla niin monessa kilpailussa ja he etenevät aina loppuun saakka. Tällaista voi tapahtua. Tietenkin Liverpool kaipaa monia pelaajia, mutta uskon Thiagon olevan kaikista kunnioitetuin pelaaja. Kun Thiago on sataprosenttisessa kunnossa, hän kykenee aina yhdistämään puolustuksen hyökkäyksen kanssa. Hän ilmestyy aina linjojen väliin.

Dudek nostaa esiin Real Madridin laadun.

– Real Madridin pelaajien taso on aina ratkaisevassa asemassa. Liverpool ei kykene löytämään tapaa Real Madridin voittamiseen. Lisäksi ilmassa on aina revanssihenkeä. Taistelu keskikentän voittamisesta tulee olemaan avainasemassa sen suhteen, kumpi voittaa. Real Madridin keskikenttäpelaajat ovat maailmanluokkaa.

– Kummallakin joukkueella on ongelmia puolustuksessaan, eikä kummallakaan ole enää Cristiano Ronaldon tai viime kauden Mohamed Salah’n tasoista pelaajaa. Salah ei ole sama pelaaja kuin viime kaudella. Siksi mielestäni keskikenttä ratkaisee ottelun voittajan.