Rafa Benítez valmensi Liverpoolia vuodet 2004-10.

Benítez voitti Liverpoolin valmentajana Mestarien liigan, FA Cupin, UEFA Super Cupin ja Community Shieldin. Benítez saapui Liverpoolin päävalmentajaksi menestyksekkäästä Valencia-pestistä. Benítez johdatti Valencian kahdesti La Ligan mestariksi.

Madridilaislehti AS haastatteli Liverpoolissa asuvaa Beníteziä. Espanjalaisvalmentaja puhui ajastaan Liverpoolin päävalmentajana.

– Aikakaudellani kukaan ei olettanut Liverpoolin kykenevän menestymään Euroopassa. Kun teimme sopimuksen vuonna 2004, meille sanottiin, että seuran on oltava kilpailukykyinen kolmessa vuodessa. Se oli kirjoitettu sopimukseen. Ensimmäisellä kaudella pelasimme Carling Cupin (Liigacup) finaalissa ja voitimme Mestarien liigan.

Benítezin mukaan Liverpool ei kyennyt kilpailemaan taloudellisesti muiden valioliigajättien kanssa. Chelsea ja Manchester United olivat omassa luokassaan.

– Onnistuimme kehittämään ja kasvattamaan seuraa, ja siinä vaiheessa kannattajien odotukset ovat erilaiset. Kun olet voittanut Mestarien liigan, on seuraavaksi voitettava Valioliiga. Samalla realismi katoaa. Meillä oli 20 miljoonan euron budjetti siirtoikkunaan, ja samalla Manchester United ja Chelsea käyttivät 30 miljoonaa euroa yhteen pelaajaan. Kilpailimme, vaikka emme olleet taloudellisesti samassa asemassa ja jouduimme kompensoimaan sitä. Mutta seuran viesti oli edelleen samanlainen. Meidän piti olla kilpailukykyisiä kolmessa vuodessa, vaikka olimme sitä jo aiemminkin.

– Meillä oli pelaajia, jotka loistivat. Steven Gerrard oli paras pelaajamme. Hän teki eron kentällä. Hankimme Fernando Torresin, joka nosti joukkueen tasoa. Javier Mascherano ja Lucas Leiva olivat onnistuneita hankintoja ja paransimme joukkuetta Pepe Reinalla ja Fabio Aureliolla.