Chelsea hankki Myh’ailo Mudrykin tammikuussa Shakhtar Donetskista.

Ukrainalaislaitahyökkääjä oli jo siirtymässä Arsenaliin, mutta Chelsea kaappasi siirron loppuhetkillä ja lopulta Mudryk päätyi Länsi-Lontooseen ja Stamford Bridgelle.

22-vuotias Mudryk pelasi vakuuttavan syksyn Mestarien liigan lohkovaiheessa, joka herätti lopulta useiden seurojen kiinnostuksen.

Shakhtarin urheilutoimenjohtaja Darijo Srna otti kantaa Mudrykin Chelsea-siirtoon.

– Tämä on simppeliä. Siirtomarkkinat asettavat pelaajille hinnan. Minä tai seuran puheenjohtaja emme aseta sitä. Jos joku haluaa hankkia Shakhtarin pelaajan, on sen kunnioitettava seuraamme, pelaajaa ja puheenjohtajaa, koska tiedämme, miten hankkia ja myydä pelaajia. Mudrykilla on kaikki tarvittava noustakseen maailman parhaiden pelaajien joukkoon seuraavien kuukausien tai vuosien aikana.

Srnan mukaan Chelsea maksoi Mudrykista 70 miljoonaa euroa. Jos kaikki bonuspykälät täyttyvät, nousee siirtosumma sataan miljoonaan euroon. Srnan mukaan Chelsea oli Arsenalia valmiimpi maksamaan Shakhtarin vaatiman summan.

– Mudrykin siirtosumma oli 70 miljoonaa euroa ja bonuksineen 100 miljoonaa euroa. Arsenal oli hyvin kiinnostunut Mudrykista, mutta Chelsea oli konkreettisempi ja he olivat valmiimpia hankkimaan hänet. Kunnioittaen Arsenalia, Mudryk teki loppupeleissä itse päätöksensä. Chelsea maksoi sen, mitä halusimme ja pääsimme heidän kanssaan sopuun. Ja sitten Mudryk sanoi haluavansa siirtyä Chelseaan.

Lähde: AS