Arsenalin manageri Mikel Arteta haluaa hankkia ensi kesänä ainakin neljä uutta pelaajaa, kertoo Times.

Tykkimiehet on näillä näkymin pääsemässä mukaan ensi kauden Mestarien liigaan, mikä antaa Arsenalille mahdollisuuden suunnitella isoja satsauksia kesälle.

Timesin mukaan Arteta haluaa vahvistaa ryhmäänsä kahdella keskikenttäpelaajalla, laitahyökkääjällä ja vasemmalla laitapuolustajalla.

Keskikentälleen Arsenal havittelee West Hamin kapteenia Declan Ricea, jonka uskotaan maksavan noin 90 miljoonaa euroa. Myös Chelsea on tarkkaillut 24-vuotiasta Ricea, joka pelasi sinipaitojen riveissä juniorina, mutta Arsenal uskoo olevansa vahvemmilla siirtokilpailussa Englannin maajoukkuepelaajasta.

Ricen lisäksi Arsenal saattaa tavoitella keskikentälleen myös Brightonin Moisés Caicedoa, joka oli sen kiikarissa jo tammikuussa. Caicedo, 21, teki lähtöhalunsa julkisesti selväksi Arsenalin ja Chelsean kiinnostuksen myötä, mutta Brighton ei halunnut luopua Ecuadorin maajoukkuepelaajasta kesken kauden.

Vielä ei ole täysin selvillä, kuinka paljon rahaa Arsenal voi käyttää ensi kesänä uusiin hankintoihin, mutta seura kartuttanee siirtokirstuaan myymällä joitain pelaajiaan.

Potentiaalisista lähtijöistä nimekkäin lienee Newcastleen huhuttu Kieran Tierney, 25, josta seura haluaisi reilut 30 miljoonaa puntaa (noin 34 miljoonaa euroa). Muita todennäköisiä maisemanvaihtajia ovat lainalle lähetetyt Albert Sambi Lokonga, 23, (Crystal Palace) ja Nuno Tavares, 23, (Marseille).

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
🚨 Arsenal’s Kieran Tierney would be open to a move to Newcastle United in the summer.

(Source: @ChronicleLive)

Mainitun kolmikon lisäksi Arsenal joutuu luultavasti käymään keskusteluja Emile Smith Rowen, Folarin Balogunin ja mahdollisesti myös Granit Xhakan tulevaisuudesta.

Smith Rowe, 22, murtautui Arsenalin ykkösmiehistöön näyttävästi, mutta loukkaantumisista kärsineen laiturin voi olla vaikea nousta takaisin pelaavaan kokoonpanoon saatuaan tällä kaudella toistaiseksi vain tunnin peliaikaa.

Balogun, 21, taas pelaa parhaillaan lainalla ranskalaisessa Reimsissä, jolle hän on iskenyt maaleja hurjaa tahtia. Arsenalilla on kuitenkin riveissään jo Gabriel Jesus ja Eddie Nketiah, eikä Balogun suostu luultavasti palaamaan Emirates Stadiumille kolmoshyökkääjän rooliin.

Xhaka, 30, on noussut Artetan alaisuudessa yhdeksi Arsenalin suurista johtajista, mutta Ricen potentiaalinen siirto saattaisi verottaa hänen vastuutaan roimasti. Viime aikoina on liikkunut huhuja, joiden mukaan Arsenal haluaisi tarjota Xhakalle jatkosopimusta.