Cristiano Ronaldo jätti Manchester Unitedin marraskuussa.

Manchester United purki Ronaldon sopimuksen. Ronaldo jäi syyskaudella pienelle peliajalle Erik ten Hagin alaisuudessa ja haukkui valmentajan Piers Morganin haastattelussa.

Ten Hag jätti Ronaldon pienelle vastuulle varsinkin Valioliigassa. Hyökkääjä sai peliaikaa lähinnä Eurooppa-liigan puolella. Se ei miellyttänyt Ronaldoa, joka haukkui Morganin haastattelussa ten Hagin lisäksi pitkälti koko Manchester Unitedin ja siirtyi sittemmin vapaana agenttina Saudi-Arabiaan.

Ten Hagilta kysyttiin lauantaisessa lehdistötilaisuudessa Ronaldon lähdöstä ja siitä, miksi ten Hag päätti jättää pelaajan pienelle peliajalle.

– Minulla oli syyni. Ne syyt olivat selviä ja lisäksi tiesin seuraukset. Se olisi voinut kääntyä negatiiviseksi asiaksi. Se on aina mahdollista jalkapallossa, mutta en ole ollut huolissani. Nukun yöni hyvin. Myös Ronaldo-kohun aikaan. Minun on tehtävä päätöksiä ajatellen joukkueen ja seuran kehittämistä.

– Se on työni ja vastuuni. Minun on seistävä päätösteni takana. Minun on myös kohdattava seuraukset ja päätösteni vaikutukset. Ei pelkästään lyhyemmällä, vaan myös pidemmällä tähtäimellä. Sinulla ei ole tietenkään aina paljon aikaa käytettävissä. Muistan, että tuolloin meillä oli vain kymmenen päivää aikaa miettiä, mikä olisi paras ratkaisu. Asioita on aina ajateltava strategisesti.

Manchester United pelaa hienoa kautta. Se on parhaillaan kolmantena Valioliigassa, voitti viime viikonloppuna Liigacupin ja on edelleen mukana niin Eurooppa-liigassa kuin FA Cupissakin.