Erik ten Hag siirtyi Manchester Unitedin peräsimeen viime kesänä.

Hollantilaisluotsi on tehnyt seurassa hienoa työtä, vaikka alku olikin kivinen. Syyskausi meni pitkälti Cristiano Ronaldon ympärillä olleen kohun kanssa. Ronaldo jäi pienelle peliajalle, haukkui ten Hagin ja seuran julkisesti ja lopulta Manchester United purki hyökkääjän sopimuksen.

Sittemmin on kulkenut. Manchester United on parhaillaan kolmantena Valioliigassa. Seura voitti viime viikonloppuna Liigacupin mestaruuden. Lisäksi ten Hagin miehistö taistelee edelleen menestyksestä Eurooppa-liigassa ja FA Cupissa.

Clemens Zwijnenberg pelasi aikoinaan ten Hagin kanssa Twenten edustusjoukkueessa. Ystävykset ovat edelleen aktiivisesti tekemisissä ja Zwijnenberg kertoi mielipiteensä ten Hagin työsuorituksesta Manchester Unitedissa Mirrorin haastattelussa.

– Erik ansaitsee tämän menestyksen Manchester Unitedissa. Ihmiset eivät ymmärrä, millaisten miinakenttien läpi ten Hagin oli käveltävä Manchester Unitedissa ensimmäisen viiden kuukauden aikana. Seurassa oli kaaos päällä heti alusta lähtien. Ronaldo oli asettanut omat miinansa maahan. Erik meni Manchester Unitediin, koska hän näki seuran potentiaalin ja haasteen.

Zwijnenbergin mukaan Louis van Gaal kehotti ten Hagia kieltäytymään Manchester Unitedin tarjouksesta.

– Tiedättekö mitä van Gaal sanoi ten Hagille? Van Gaal muistutti ten Hagia, millainen sekosorto Manchester Unitedissa vallitsee ja kehotti ten Hagia jättämään pestin välistä. Ten Hagia ei haitannut kävellä Ronaldon asettaman miinakentän läpi. Erikissä on se hieno ominaisuus, että hän pitää jalat maassa, eikä hän halua koskaan olla ylimielinen johtaja.

#JoukkueOVTHMP
1Arsenal28223366-2669
2Manchester City Man City27194467-2561
3Manchester United Man Utd26155641-3550
4Tottenham28154952-4049
5Newcastle261211339-1947