FIFA:n tuomarikomitean puheenjohtaja Pierluigi Collina sanoo, että Liverpoolin murskavoitossa Manchester Unitedia vastaan olisi pitänyt pelata enemmän lisäaikaa.

Liverpool rökitti Unitedin viime sunnuntaina Valioliigassa peräti 7-0. Tauolle mentäessä tilanne oli vasta 1-0 Liverpoolin hyväksi ja lisäaikaa annettiin yksi minuutti. Toisella puoliajalla maaleja nähtiin kuusi kappaletta, mutta lisäaikaa pelattiin vain kolme minuuttia.

Jalkapallon säännöistä vastaava elin (IFAB) on ilmoittanut, että se pyrkii lisäämään otteluiden tehokasta peliaikaa seuraamalla tarkemmin, kuinka paljon todellisuudessa kuluu aikaa vaihtoihin, pelaajien loukkaantumisiin, rangaistuspotkuihin, punaisiin kortteihin, videotarkistuksiin ja maalituuletuksiin.

IFAB uskoo, että lisäajan määrä kasvaa alkuun, mutta sen uskotaan vähenevän, kun pelaajat tajuavat, että yllä mainittuihin asioihin kulutettu aika lisätään peliajan päälle.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Liverpool have recorded their biggest ever competitive win against Manchester United (7-0), surpassing their previous best which was set back in October 1895 (7-1 in the second tier). Rout.

Valioliga ei ole vielä omaksunut FIFA:n MM-kisoissa esittelemää tiukkaa lähestymistapaa lisäaikaan, mutta Collinan mukaan Liverpoolin murskavoitossa olisi pitänyt antaa enemmän lisäaikaa, jos uusia ohjeita olisi sovellettu oikein. Collina muistutti, että maalierolla voidaan ratkaista sijoituksia kauden päättyessä.

– Viime viikonloppuna Valioliigassa oli kymmenen ottelua. Neljässä oli lisäaikaa kymmenen minuuttia tai enemmän, ja joissakin muissa ei noudatettu tarkkaa määrää, luultavasti siksi, että niiden tilanteet olivat 7-0 ja 4-0, kommentoi Collina BBC:n mukaan.

– Liverpoolin pelissä oli neljä minuuttia lisäaikaa, yksi ensimmäisellä puoliajalla ja kolme toisella puoliajalla. Mutta toisella puoliajalla oli kuusi maalia.

– Ehkä jossain vaiheessa tulevaisuudessa meillä on sääntö, joka sanoo, että jos ero kahden osapuolen välillä on suuri, lisäaikaa ei anneta. Mutta se olisi pelisäännöissä.

– Nyt se tehdään maalaisjärjellä, mutta se on maalaisjärkeä silloin, kun se ei vaikuta kehenkään. Ymmärrän, että on vaikea ymmärtää todellisen lisäajan antamista, kun tilanne on 7-0. Mutta jos säännöissä sanotaan, että maaliero voi vaikuttaa sijoitukseen kilpailun lopussa, niin yksi tehty tai tekemättä jäänyt maali voi vaikuttaa.

Collini uskoo, että tehokkaan peliajan lisääminen vaikuttaa positiivisesti myös katsojien kokemukseen.

– Aston Villan ja Brentfordin ottelussa tehokasta peliaikaa oli 43 minuuttia. En usko, että kukaan haluaa maksaa ottelusta, joka kestää 43 minuuttia.