Valioliiga-legenda Vincent Kompanyn mukaan Crystal Palace antoi turhan hätäisesti potkut hänen entiselle joukkuekaverilleen Patrick Vieiralle.

Vieira, 46, pestattiin Palacen peräsimeen kesällä 2021, ja hän johdatti joukkueen debyyttikaudellaan Valioliigassa 12:ksi ja FA Cupin välieriin.

Ranskalaisluotsi sai runsaasti kehuja ensimmäisestä kaudestaan, mutta hän sai lähteä seurasta surkean tulosputken päätteeksi. Viimeisestä 16 ottelustaan Vieira voitti vain yhden.

Kirjoitushetkellä Palace on Valioliigassa 12. sijalla, kolmen pisteen päässä putoamisviivasta, ja hakee yhä vuoden ensimmäistä voittoaan.

– Kun kuulin siitä, yritin ymmärtää, miksi niin oli käynyt ja katsoin ensin sarjataulukkoa. Ajattelin, että Palace olisi ollut jumbokolmikossa ja viisi pistettä putoamisviivan alla, mutta he ovatkin 12:na ja kolmen pisteen päässä putoamisviivasta, sanoi Burnleyä nykyisin valmentava Kompany MEN:n mukaan.

– Joten minun objektiivinen rationaalinen mieleni sanoo, että Crystal Palacen pitäisi olla kokoamansa joukkueen perusteella erittäin onnellinen, jos he eivät ole putoamisviivan alapuolella.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
Crystal Palace Football Club can confirm that Patrick Vieira has left his post as First Team Manager.

#CPFC

Vieiran kanssa Manchester Cityssä pelannut Kompany huomatti, että Crystal Palacella oli todella haastava rupeama vastustajien suhteen ennen ranskalaisvalmentajan potkuja.

Kymmenessä viimeisimmässä sarjapelissään Palace on kohdannut Manchester Unitedin ja Brightonin kahdesti sekä Chelsean, Newcastlen, Brentfordin, Liverpoolin, Aston Villan ja Manchester Cityn.

– Minun on oltava rehellinen, en pidä siitä (Vieiran potkuista).

– Jos olet rationaalinen ja joku alisuorittaa resursseihinsa nähden, niin mielestäni on reilua, että seura tekee päätöksen [antaa potkut valmentajalle].

– Mutta jos ylisuorittaa, kuten he tekevät, niin mielestäni päätöksentekijän on tultava esiin ja sanottava: ”Tein päätöksen, koska uskon, että kauden lopussa olemme turvassa tuon päätöksen takia”.

– Koska itse asiassa hankkiuduit eroon ylisuorittaneesta managerista, ja se on ongelma jalkapallossa.

Crystal Palacen alle 21-vuotiaiden joukkueen valmentaja Paddy McCarthy on ottanut väliaikaisen vetovastuun ykkösmiehistöstä. Lehtitietojen mukaan Vieiran edeltäjä Roy Hodgson on ehdolla Palacen loppukauden valmentajaksi.