Manchester City hankki Zack Steffenin MLS-seura Columbus Crew’stä kesällä 2019.

Yhdysvaltalaismaalivahti on vuosien saatossa pelannut 21 ottelua Manchester Cityn edustusjoukkueessa. 

Steffen lähti City-siirtonsa jälkeen lainalle Saksaan. Sen jälkeen Steffen toimi kaksi vuotta Edersonin kakkosvahtina Manchester Cityssä. Viime kesänä edessä oli uusi laina Michael Carrickin valmentamaan Middlesbrough’iin.

Yhdysvaltain A-maajoukkueessa 29 ottelua pelannut Steffen lukeutuu Middlesbrough’n ehdottomiin luottopelaajiin. Steffen on joukkueen itsestäänselvä ykkösvahti ja taistelee muun muassa Marcus Forssin kanssa noususta Valioliigaan.

Philadelphia Inquirer haastatteli 27-vuotiasta Steffeniä, joka ei ole palaamassa Manchester Cityyn – ainakaan pysyvästi.

– En usko palaavani sinne. Haluan päästä pelaamaan. Vaikka aikani Manchester Cityssä oli todella hienoa ja rakastan niitä jätkiä, ja kyseessä on uskomaton seura, niin silti en ole suunnitellut palaavani.

Steffenin sopimus Manchester Cityn kanssa päättyy kesällä 2025.