Hollannin legenda Marco van Basten on kyseenalaistanut Virgil van Dijkin sopivuuden Hollannin maajoukkueen kapteeniksi.

Oranjen entinen maajoukkuemies arvioi Liverpool-tähden luovan kaaosta joukkueessa ja analysoi puolustajan heikkoja johtajanominaisuuksia.

Van Dijk, 31, oli erityisesti pulassa perjantain EM-karsintojen avauksessa Ranskan vieraana, joka päättyi Hollannin 0-4-tappioon.

Maanantaina Hollanti piti maalinsa puhtaana 3-0-voitossa Gibraltaria vastaan.

Van Bastenin mielestä van Dijk ei kommunikoi tarpeeksi kentällä ollakseen kapteeniainesta.

– Hän pitää meteliä, mutta hänellä ei ole juuri mitään sanottavaa, van Basten kritisoi Ziggo Sportille.

– Hän ei ole tarpeeksi selkeä. Hyvä kapteeni ajattelee selkeästi ja tekee selväksi mitä tapahtuu. Hän jää sinne välille. Hän luo kaaosta. Se johtaa väärinymmärryksiin. Kapteenina pitäisi estää sellaisen tapahtumista.

– Hän on hyvä pukukopissa, mutta jalkapallon osalta hän ei ole sitä teknisesti eikä taktisesti. Tällä ei ole mitään tekemistä hänen loukkaantumisensa kanssa, vaan kyse on hänen johtajuudesta.

Van Bastenin asiantuntijapari Ruud Gullit nosti esille van Dijkin röyhkeyden ja liian turvallisen pelaamisen.

– Häntä on jo Englannissa arvosteltu siitä. Hänen valittiin maailman vuoden joukkueeseen. Hän ajattelee olevansa parempi kuin muut, Gullit arvioi.

– Hänen pitäisi kapteenina pystyä ratkaisemaan asioita, mutta hän vain kommentoi hiukan asioita, joita tapahtuu hänen edessään.

– Hän ei vaikuta juuri puhuvan. Hän pelaa niin turvallisesti. Camoon, olet niin suuri ja hyvä. Me annamme vain positiivista kritiikkiä. Jos olet kerran paras, näytä se.

Van Dijk vastasi nopeasti Hollannin legendojen antamaan kritiikkiin. Liverpool-topparin mielestä on kohtuutonta odottaa häneltä jatkuvasti täydellisiä esityksiä.

– Jokaisella on tänä päivänä oikeus omaan mielipiteeseen. Olenko asettanut riman epärealistisen korkealle? Miten se on edes mahdollista? En ole koskaan ollut täydellinen. Tasainen on oikea sana. Heidän pitäisi tietää hyvin, että jalkapalloilijoilla on huippuja ja laskuja, van Dijk näpäytti lehdistölle.

– Joskus seuroilla ja pelaajilla on aina vaiheita, jolloin sinun on löydettävä oma tasosi. Ihmisten ei pitäisi unohtaa sitä.

– Se on normaalia, että ihmiset tekevät virheitä. Se on osa jalkapalloa ja inhimillistä.

Van Dijk on ollut Hollannin kapteeni vuodesta 2018 lähtien. Ronald Koeman antoi hänelle roolin ensimmäisen päävalmentajapestinsä aikana.

LUE MYÖS!