Manchester Unitedin ja tähtihyökkääjä Marcus Rashfordin välisten sopimusneuvottelujen odotetaan ottavan lisää kierroksia tulevina kuukausina, kertoo Athletic.

Rashfordin, 25, ja Unitedin edustajat ovat käyneet alustavia neuvotteluja, ja lähitulevaisuuteen on sovittu myös lisää tapaamisia. Seuran puolelta alkuvaikutelma on ollut positiivinen, mutta isoja askelia neuvotteluissa ei ole vielä otettu.

Koko uransa Unitedia edustaneen Rashfordin nykyinen diili päättyy ensi kauden jälkeen. Sopimus oli jo päättymässä ensi kesänä, mutta United käytti vuoden jatko-optionsa. Ilman sitä Rashford olisi voinut tammikuusta lähtien neuvotella vapaasti ulkomaisten seurojen kanssa.

Rashford on uransa aikana herättänyt kiinnostusta myös muissa seuroissa, vaikka häntä pidetäänkin Unitedissa lähes koskemattomana hahmona.

Barcelona oli yhteydessä Rashfordin edustajiin neljä vuotta sitten ennen kuin hän solmi nykyisen sopimuksensa ja Paris Saint-Germain tavoitteli häntä viime kesänä. PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi ylisti Englannin maajoukkuehyökkääjää yllättävänkin avoimesti Qatarin MM-kisojen aikaan ja vahvisti seuransa kiinnostuksen Rashfordia kohtaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Athleticin sisäpiiritietojen mukaan PSG tarjosi viime kesänä Rashfordille yli 400 000 punnan viikkopalkkaa, mutta hyökkääjä halusi jäädä Unitediin. Hän viihtyy loistavasti Manchesterissa ja rakennuttaa itselleen parhaillaan uutta taloa.

Rashfordin merkitystä Unitedille ei voi korostaa liikaa, mutta hänen palkkapyyntönsä tulee olemaan keskiössä sopimusneuvotteluissa. Kummatkin osapuolet odottavat seuraavasta diilistä Rashfordin uran merkittävintä sopimusta.

Nykyisellä sopimuksellaan Rashford tienaa noin 200 000 puntaa viikossa, jos Manchester United pelaa Mestarien liigassa. Esimerkiksi tällä kaudella summa on jonkin verran pienempi, kun United ei osallistu Mestarien liigaan.

Joulukuussa Rashford ärähti uutisoinnista, jonka mukaan hänestä on tulossa Manchester Unitedin palkkakuningas. Monet Unitedin pelaajat ovat solmineet Rashfordia rahakkaampia sopimuksia sen jälkeen, kun hän viimeksi suostui uuteen diiliin seuran kanssa. Odotettavissa on, että Rashford nousee ainakin lähelle Unitedin palkkalistan kärkipäätä.

Vaikka Cristiano Ronaldo lähtikin Manchester Unitedista, seuran on oltava varovainen palkkakulujensa takia, jotta se ei rikkoisi UEFA:n taloudellisen reilun pelin sääntöjä.

United ei ole asettanut pelaajilleen varsinaista palkkakattoa, mutta se haluaa välttää isot erot pelaajien palkkatasossa, jotta joukkuehenki ei rapistuisi sen takia.