Manchester Unitedin maalivahti David de Gea on hylännyt seuran ensimmäisen jatkosopimustarjouksen, kertoo Athletic.

Neuvottelujen kerrotaan kuitenkin etenevän ja niiden odotetaan päättyvän positiivisesti. Avaustarjous harvemmin tyydyttää pelaajan leiriä.

Athleticin sisäpiiritietojen mukaan Manchester Unitedin ensimmäinen tarjous oli ”hyvä”, mutta se ei vielä tyydyttänyt 32-vuotiasta de Geaa. Osapuolet yrittävät vielä päästä yhteisymmärrykseen summista, jotka sopivisivat kummallekin osapuolelle.

De Geasta tuli maailman parhaiten palkattu maalivahti syksyllä 2019, kun hän solmi edellisen jatkosopimuksensa. Espanjalaistorjuja oli tuolloin Unitedin ainoa varteenotettava ehdokas ykkösvahdiksi, joten hän oli vahvassa neuvotteluasemassa.

Nykyisellä sopimuksellaan de Gea tienaa 425 000 euroa viikossa niinä kausina, kun United pelaa Mestarien liigassa. Kuluvalla kaudella summa on jonkin verran pienempi, kun manchesterilaiset eivät kyseiseen kilpailuun osallistu. Hän on joka tapauksessa Manchester Unitedin tämänhetkinen palkkakuningas.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Manchester United

@ManUtd
This is a David De Gea appreciation tweet.

United käytti vuodenvaihteessa neljän muun pelaajan jatko-optiot, mutta de Gean option seura jätti käyttämättä, koska hänelle yritetään neuvotella edullisempaa diiliä.

De Gea haluaa jatkaa uraansa Old Traffordilla ja ymmärtää, että hänen on sitä varten suostuttava palkanalennukseen, mutta hän kokee yhä olevansa yksi Unitedin tärkeimmistä pelaajista ja odottaa sen mukaista liksaa.

Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag ei seuraan saapuessaan uskonut de Gean sopivan hänen systeemiinsä, mutta hän on lämmennyt espanjalaistorjujalle kauden mittaan. Isona syynä siihen on, että de Gea on kehittänyt jalalla pelaamistaan, vaikka hän saa siitä yhä ajoittain kritiikkiä.

Athleticin mukaan ten Hag on antanut siunauksensa sille, että de Gea jatkaa seurassa. Hollantilaisluotsi näkee tällä hetkellä muiden pelipaikkojen vahvistamisen tärkeämpänä tehtävänä.

De Gean nykyinen sopimus päättyy kuluvan kauden päätyttyä.

Lue lisää Manchester Unitedista!