Valioliiga nimesi Arsène Wengerin ja Sir Alex Fergusonin Hall of Fameensa keskiviikkona.

Valmennusuransa lopettaneet entiset huippuluotsit työskentelivät vuosikausien ajan Valioliigassa. Wenger valmensi Arsenalia ja Ferguson Manchester Unitedia.

Arsenalin nykyinen päävalmentaja Mikel Arteta kertoi mielipiteensä Wengeristä.

Wenger valmensi Artetaa Arsenalissa vuodet 2011-16. Arteta kertoi unelmoineensa pitkään Arsenalissa pelaamisesta pitkälti Wengerin ansiosta.

– Unelmani oli pelata Arsenalissa. Minulla oli se unelma sen takia, miten Arsenal pelasi Wengerin alaisuudessa. Se oli niin viehättävää. Uskon jokaisen pelaajan halunneen pelata täällä. Aikani Wengerin kanssa oli uskomatonta. Opin niin paljon.

Arteta lopetti pelaajauransa kesällä 2016. Arteta kertoi Wengerin auttaneen häntä valmennusuran alkuhetkillä.

– Keskustelimme ja kysyin häneltä, mitä hän tekisi tilanteessani, koska olin kahden vaiheilla. Joko olisin jatkanut pelaamista tai aloittanut matkani valmentajana. Wenger auttoi minua Arsenalissa ja junioriakatemiassa, kun suoritin valmennuslisenssiä. Wenger oli minulle inspiraation lähde ja kannustava. Hän inspiroi kaikkia pelaajia ja valmennusryhmän jäseniä, jotka työskentelivät hänen kanssaan.