Pep Guardiola on valmentanut Manchester Cityä vajaan seitsemän vuoden ajan.

Guardiola on johdattanut joukkonsa neljästi Valioliigan mestaruuteen ja Manchester City taistelee tänäkin keväänä sarjamestaruudesta Arsenalin kanssa. Lisäksi Manchester City on voittanut Guardiolan alaisuudessa kerran FA Cupin ja neljästi Liigacupin.

Guardiola on Manchester Cityn seurahistorian menestyksekkäin valmentaja.

Nathan Aké on pelannut Guardiolan alaisuudessa reilun kahden ja puolen vuoden ajan. Manchester City hankki Akén Bournemouthista noin 45 miljoonalla eurolla elokuussa 2020. Aké kehui Guardiolaa SportBiblen haastattelussa. Aké kertoi, mikä tekee Guardiolasta niin erityisen valmentajan.

– Hän on taktisesti todella hyvä valmentaja. Jokaisessa tapaamisessa hän on hyvin suorapuheinen ja analysoi kaiken mahdollisen. Pep rakastaa itse peliä niin paljon, että hän tietää kaikesta kaiken. Pep onnistuu myös saamaan pelin näyttämään helpolta. Se johtuu siitä, miten hän selittää kaiken. Siksi hän on erilainen muihin verrattuna.

– Pep sai minut ymmärtämään itse pelin eri tavalla. Pelitapa on erilainen verrattuna edellisiin seuroihin, joissa olen ollut. Rakastan sitä. Guardiola on auttanut minua ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös silloin, kun ensimmäinen kauteni täällä ei lähtenyt käyntiin odotetusti.

Aké kertoi Guardiolan tukeneen häntä myös vaikeina aikoina.

– Guardiola oli aina läsnä, kun isäni kuoli. Hän tuli puhumaan minulle muutaman kerran ja antoi minulle kaiken tarvitsemani vapaa-ajan. Olen siitä hänelle ikuisesti kiitollinen. Se on vaikuttanut paljon minuun varsinkin tällä kaudella.