Manchester United on kiinnostunut Bayer Leverkusenin laitapuolustajasta Jeremie Frimpongista, kertoo Sky Germany.

Frimpong, 22, on loistanut tällä kaudella wing-backina Xabi Alonson alaisuudessa Leverkusenissa. Hän on pelannut kuluvalla sesongilla 36 ottelua tehden niissä kahdeksan maalia ja syöttäen yhdeksän.

Hollantilainen Frimpong liittyi yhdeksänvuotiaana Manchester Cityn akatemiaan ja pelasi Unitedin paikalliskilpailijan akatemiassa yhdeksän vuotta, kunnes siirtyi Skotlannin suurseuraan Celticiin. Skottijätin riveissä hän viipyi vain 1,5 kautta, kunnes Leverkusen osti hänet Saksaan 11 miljoonalla eurolla.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Patrick Berger

@berger_pj
Jeremie Frimpong is a top target for Manchester United, as already reported. His agents and #MUFC had initial talks. Bayer Leverkusen already preparing for Frimpongs departure as they finalized the summer transfer of Arthur (América MG). 🇳🇱 @SPORT1

Patrick Berger

@berger_pj
Done deal ✍🏼: Arthur will be a new Bayer Leverkusen player in summer. The 20yo Brazilian right-back completed medicals in 🇧🇷. América MG get a fee of €7m. Contract until 2028. Jeremie Frimpong (interest from ManUnited) and/or Timothy Fosu-Mensah could leave the club. @SPORT1

Frimpong valittiin viime vuonna mukaan Hollannin MM-kisaryhmään, mutta hän odottaa yhä A-maajoukkuedebyyttiään.

Viime kuussa Frimpong jäi yllättäen ulos Hollannin listalta EM-karsintojen avauspeleistä. Oranjen päävalmentajaksi palannut Ronald Koeman perusteli Frimpongin sivuuttamista sillä, että hän ei luota pelaajan kykyihin puolustussuunnassa.

– Miksi en valinnut Frimpongia? Se johtuu pelisysteemistämme. Hän pelaa [Leverkusenissa] lähes oikeana laitahyökkääjänä. Minun oikean laitapakkini pitää pystyä ensinnäkin puolustamaan hyvin, ja minulla on epäilykseni siitä [Frimpongin osalta], sanoi Koeman.

Manchester Unitedin tämänhetkiset vaihtoehdot oikean laitapuolustajan tontille ovat Diogo Dalot ja Aaron Wan-Bissaka, joiden sopimukset päättyvät ensi kauden jälkeen. Dalot on pelannut tällä kaudella 33 ottelua ja Wan-Bissaka 22.

Frimpongin ja Bayer Leverkusenin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka.