Chelsean entinen keskikenttäpelaaja Izzy Brown joutuu lopettamaan uransa jo 26-vuotiaana sitkeiden akillesjännevaivojen takia.

Brown, 26, debytoi toukokuussa 2016 Valioliigassa 16 vuoden ja 117 päivän iässä, sarjan historian neljänneksi nuorimpana pelaajana.

Seuranneena kesänä hän siirtyi West Bromwichista Chelseaan, jossa hän voitti kahdesti nuorten FA Cupin ja kertaalleen nuorten Mestarien liigan. Brownin kanssa Chelsean akatemiassa pelasivat muun muassa Tammy Abraham (AS Roma), Fikayo Tomori (AC Milan), Andreas Christensen (Barcelona), Dominic Solanke (Bournemouth) ja lontoolaisseuraa yhä edustava Ruben Loftus-Cheek.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Chelsea FC

@ChelseaFC
All the best for the future, Izzy! 💙

Chelsean edustusjoukkueessa Brown esiintyi vain kerran ennen kuin hän lähti seurasta toissa vuonna. Sitä ennen hän oli käynyt lainalla Hollannissa ja Englannin alemmilla sarjatasoilla.

Lontoosta lähdettyään Brown siirtyi Preston North Endiin, joka jäi hänen uransa viimeiseksi seuraksi. Viimeisen ottelunsa hän pelasi huhtikuussa 2021. Kahdesti revennyt akillesjänne on estänyt pelaamisen sen jälkeen.

– Jalkapallo ei määrittele minua ihmisenä. Olen isä, poika, veli ja ystävä, ja olen kaikkea sitä myös jalkapallon jälkeen, kirjoitti Brown Twitter-tilillään.

– Olen elänyt unelmaani ja minulla on muistoja, jotka pysyvät mukanani ikuisesti.