Arsenal päätyi sunnuntaina 2-2 -tasapeliin Liverpoolin kanssa Anfieldilla.

Arsenal johtaa Valioliigaa kuuden pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Manchester Cityyn. Manchester City isännöi Arsenalia Etihadilla muutaman viikon kuluttua.

Liverpool loi sunnuntaisessa ottelussa varsinkin toisella jaksolla lukuisia maalintekopaikkoja. Arsenal-vahti Aaron Ramsdale pelasi loistavan ottelun ja piti joukkuettaan pystyssä varsinkin loppuhetkillä. Ilman Ramsdalen torjuntoja Liverpool olisi napannut täyden pistepotin ja vaikeuttanut Arsenalin tilannetta sarjakärjessä.

Ramsdale tiedostaa, että pisteen saaminen kotimatkalle ei ollut suinkaan yksinkertaista.

– Kaksijakoiset fiilikset, mutta uskon, että seuraavien päivien aikana ajattelen tämän olleen meille hyvä piste. Olimme jatkuvan paineen alaisena 35 minuutin ajan ja saimme silti pisteen Anfieldilta. Liverpool on huippujoukkue. Saatoimme menettää kaksi pistettä, mutta olisimme voineet menettää kaikki kolme. Onneksi torjuntani auttoivat meitä. Mielestäni olimme loistavia. 50-60 minuutin ajan pelasimme todella hyvin, mutta sitten päästimme kaksi maalia.

Ramsdalen mukaan Arsenal-luotsi Mikel Arteta muistutti pelaajia keskittymään positiivisiin asioihin ottelun jälkeen.

– Yksi piste on merkittävästi parempi kuin nolla pistettä. Valmentajan mukaan meidän on keskityttävä positiivisiin asioihin. Hän on todella positiivinen. Käsittelemme tämän seuraavien päivien aikana.