Chelsea on melkoisen haasteen edessä.

Chelsea on Valioliigan sarjataulukossa parhaillaan 11. sijalla. Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on karannut jo 17 pisteen päähän ja on selvää, ettei Chelsea tule nousemaan kevään aikana enää neljän joukkoon.

Ainoa tapa päästä mukaan ensi kauden Mestarien liigaan on voittaa turnaus tänä keväänä. Se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä puolivälierissä vastaan asettuu turnauksen hallitseva mestari Real Madrid. Otteluparin avausosa pelataan keskiviikkoiltana Madridissa.

Chelsea lähtee puolivälieräpariin altavastaajana. Sen kausi on mennyt täysin penkin alle Valioliigassa.

Madridilaislehti AS haastatteli Gianfranco Zolaa. Takavuosien huippupelaaja edusti Chelseaa vuodet 1997-2003. Zola kertoi mielipiteensä siitä, miksi Chelsea on pelannut niin huonon kauden.

– Se, että tuot joukkueeseen paljon laatupelaajia ei tarkoita sitä, että rakentaisit hyvää joukkuetta. Chelsea on siitä hyvä esimerkki. Hyvän ja loistavan joukkueen ero liittyy muun muassa pieniin yksityiskohtiin. Ei sinun pidä hankkia pelkkiä huippupelaajia. Siellä on ollut omistajanvaihdos ja lisäksi valmentaja on vaihtunut. Asiat eivät suju siten niin kuin niiden pitäisi sujua.

Chelsea antoi reilu viikko sitten potkut Graham Potterille. Frank Lampard valmentaa joukkuetta loppukauden.

– Tämä on bisnestä. En pidä siitä, kun valmentaja saa potkut. Olen itsekin käynyt sen läpi ja tiedän, miltä hänestä tuntuu. Mutta samalla kun yhdistämme seuran ja kannattajien asettaman vaatimustason, eikä tulokset vastanneet niitä, niin silloin päädytään tällaiseen ratkaisuun.

AS tiedusteli Zolalta, miten Real Madridin ja Chelsean välisessä otteluparissa käy.

– Olen rehellinen. Jos minun pitäisi ennakoida, miten tulee käymään, niin en osaisi sanoa siihen mitään. Kukaan ei kyseenalaista Real Madridin laatua. Ei menneisyydessä tai tälläkään hetkellä, mutta toisaalta olen epävarma Chelsean suhteen. Chelsea on kysymysmerkki. Chelsealla on joukkueessaan niin paljon laatua, että he voivat pelata uskomattoman ottelun juuri silloin, kun kukaan ei odota sellaista heiltä. He kykenevät laittamaan Real Madridin vaikeuksiin.

– Real Madrid on Mestarien liigan hallitseva voittaja ja heillä on kenties hieman parempi joukkue kuin Chelsealla, mutta mielestäni se ei ole tarpeeksi, jotta sanoisin Real Madridin olevan selkeä suosikki ja menisi tästä otteluparista jatkoon.